Basa Dhénemarken

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Basa Dhènemarken
Dansk
Asal Dhènemarken, Jerman, Kapuloan Faroe, Greenland
Laladan Dhènemarken, Kapuloan Faroe, Greenland, Schleswig Kidul
Panyatur asli
6 juta (tanpa surya)
Basa Indo-Éropah
 Basa Jermanik
  Basa Jermanik Lor
   Skandinavia Wétan
    Basa Dhènemarken
Status resmi
Basa resmi ing
Dhènemarken, Greenland, lan Kapuloan Faroe. Diakoni lan dilindungi kanthi resmi ing Jerman.
Diatur déning Dansk Sprognævn(Dewan Basa Dhènemarken)
Kodhe basa
ISO 639-1 da
ISO 639-2 lan
ISO 639-3

Basa Dénmark iku basa Jérmanik Lor sing panyaturé watara 5,5 yuta wong ing Denmark lan ing Greenland, Jérman, Norwégia, Swédia, Kanada, Uni Émirat Arab lan Amérika Sarèkat. Basa Dénmark dadi basa resmi ing Norwégia nganti taun 1830-an lan ing Islandia nganti taun 1944. Saiki basa Denmark minangka basa asing pisanan sing disinau ing Islandia.

Aksara[besut | besut sumber]

Aksara Denmark padha karo aksara Latin lumrahé, nanging duwé huruf-huruf sing ora ana sajeroning tulisan Latin kaya æ, ø, lan å. Abjad kaya C, Q, W, X lan Z mung dianggo ing serapan tembung manca.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Basa Dhénemarken ing KamusWiki.

Cithakan:Basa resmi Uni Éropah