Réwang susu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Milkmaid ing Minnesota, Amerika Serikat.

Rewang susu (utawa pembantu susu ) yaiku bocah wadon utawa wanita sing susu susu sapi.[butuh sitiran] Dheweke uga nggunakake susu kanggo nyiyapake produk susu kayata krim, butter, lan keju . Akeh omah gedhe sing duwe susu lan ora duwe staf liyane sing nyambut gawe. Tembung tukang susu iku dudu wanita sing padha karo susu kaya sing menehi susu marang konsumen; iku wedokan susu wanita sing padha karo pangertene susu.[butuh sitiran]

Minangka asil saka cahya kanggo cowpox, kang conveys a sebagean kakebalan menyang disfiguring (lan asring fatal) penyakit , nga, iku ngeweruhi sing milkmaids kurang scarred, pockmarked corek umum kanggo slamet, nga. Pengamatan iki nyebabake pangembangan vaksin pisanan.

Prawan susu Dhènemarken kanthi kuk kuk

[1]

  • Legenda Dun Cow lan tukang susu sing nuntun biksu Lindisfarne nggawa jenazah Saint Cuthbert menyang situs kutha Durham saiki ing taun 995 Masehi.
  • Ana lukisan sing misuwur dening Johannes Vermeer sing judhule The Milkmaid ( u. 1658).
  • Aelbert Cuyp, seniman Walanda liyane, nggawe gambar sing dikenal minangka A Milkmaid (udakara 1640–1650).
  • Srikandi eponim saka Thomas Hardy 's Tess saka d'Urbervilles (1892) kerja dadi tukang susu.
  • Cerita rakyat Susu susu lan jambane minangka kisah sing kudu dielingake babagan bocah susu sing ngenteni ngalamun.
  • Kembang asli California sing umume diarani milkmaids diarani mirip karo topi sing asring dienggo dening milkmaids.
  • Kid Harpoon duwe lagu sing diarani "Milkmaid"; video musik kasebut nduwe aktris Juno Temple .
  • Ayat "dina kaping 8" saka lagu " Rolas Dina Natal " nyebutake "wolung pembantu susu-susu".[2]
  • Filipina duwe merek susu kental sing diarani Milkmaid, produk saka Alaska Milk Corporation .
  • Pembantu Susu San Francisco minangka penulis buku masak Louella Hill, panulis Kitchen Creamery (Chronicle, 2014).
  • Karakter Milkmaid ing Agustus Strindberg 's The Ghost Sonata .

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Stern, Alexandra Minna; Howard Markel (2005). "The History Of Vaccines And Immunization: Familiar Patterns, New Challenges" (PDF). Health Affairs. 24 (3): 611–621. doi:10.1377/hlthaff.24.3.611. PMID 15886151. Dibukak ing 25 December 2010.
  2. The Associated Press (November 26, 2012). "'12 days of Christmas' cost: How much is a partridge in a pear tree?". The Christian Science Monitor. Dibukak ing 8 May 2014.