Qatiq

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Qatiq saka Azerbaijan
Qatiq Bulgaria

Qatiq minangka produk susu fermentasi saka negara-negara Turki . Iki dianggep minangka bentuk yoghurt sing luwih padhet tinimbang ayran . [1]

Kanggo nggawe qatiq, susu rebus difermentasi 6-10 jam ing papan sing anget. Kadhangkala bit utawa ceri abang digunakake kanggo pewarnaan. Produk kasebut bisa disimpen ing papan sing adhem suwene rong utawa telung dina. Yen disimpen luwih dawa, mula bakal malih malih; bisa uga isih ditambahake ing sup sing dhuwur lemak. Sup chalop digawe saka qatiq ing Uzbekistan .


Nalika susu asem ditapis ing tas kanvas, produk sing diasilake diarani suzma . [2] Suzma garing, utawa kurut, asring digulung dadi bal ukuran marmer. [3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Food on the Move (ed. by Harlan Walker). Oxford Symposium, 1997. ISBN 9780907325796. Page 245.
  2. Harlan Walker (1990). Oxford Symposium on Food & Cookery, 1989: Staple Foods : Proceedings. Oxford Symposium. pp. 219–. ISBN 978-0-907325-44-4.
  3. Bradley Mayhew; Greg Bloom; Paul Clammer; Michael Kohn (2010). Central Asia. Lonely Planet. pp. 87–. ISBN 978-1-74179-148-8.