Pulo Ayer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pulo Ayer
Géografi

Pulo Ayer ya iku sawijining pulo kang manggon ana ing gugusan Kapuloan Seribu.[1] Ana ing administratif pulo Anyer kalebu ing wilayan kabupatèn KapuloanSeribu provinsi DKI Jakarta, Indonesia.[1] Pulo Ayer duwé jejuluk ya iku Mutiara Kepulauan.[1] Ambane saka pulo iki ya iku kurang saka sepuluh hektar, panggone cedhak karo Pasisir Marina, Ancol.[1] Ana ing pulo iki bisa ditemoke sawijining mercusuar.[1] Mercusuar iki madep menyang pasisir kanthi dhuwur 75,5 mèter kang dibagi dadi 18 lante.[1]

Daya tarik[besut | besut sumber]

Pulo iki wiwit ditekani wisatawan nalika taun 1950.Nalika jaman semana mantan Présidhèn Sukarno ndadèkaké Pulao Ayer iki dadi panggon kanggo dhèwèké ngaso.[2] Mantan Présidhèn Sukarno uga tau ngejak mantan Présidhèn Tito saka Yugoslavia lan mantan Sekretaris Jenderal PBB, U Nu, teka ana ing pulo iki.[2] Cottage apung ana ing saknduwure banyu kanthi gaya saka etnik Papua dadi kebanggaan saka pulau resor kang jarake watawis 14 km (30 menit) saka Marina Ancol.[2] Ana ing pulo iki uga disediake cottage kang panggone ana ing pinggire pasisir, fasilitas mancing ing wayah wengi, jet ski lan banana boat.[2] Pulo iki dadi sawijining pulo sak gugusan kepuloan sewu kang duwé sumber banyu tawar.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f www.pulauayer.com dipununduh tanggal 2 Juni 2011
  2. a b c d e www.anneahira.com dipununduh tanggal 2 Juni 2011