Pudhing sega

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rice pudding
Risalamande.jpg
Risalamande disajikake sajrone panganan tradisional Skandinavia lan natal
Jeneng liyanéArroz con leche, creamed rice, sütlaç, riz au lait, arroz-doce, kheer
Panggonan asalSaindenging jagad
Woworan pokokBeras, hawa or susu
Buku masakan: Rice pudding  Médhia: Rice pudding

Puding beras yaiku sajian sing digawe saka beras sing dicampur karo banyu utawa susu lan bahan liyane kayata kayu manis lan kismis . Varian digunakake kanggo panganan cuci mulut utawa mangan. Yen digunakake minangka panganan cuci mulut, umume digabung karo pemanis kayata gula . Panganan cuci mulut kaya kasebut ditemokake ing pirang-pirang benua, utamane Asia ing endi nasi dadi bahan pokok. Sawetara varian mung kenthel karo pati beras; liyane kalebu endhog, dadi jinis kastard . [1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Persian Saffron Rice Pudding