Pudhing natal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Christmas pudding
Christmas pudding.JPG
This Christmas pudding is decorated with skimmia rather than holly
Jeneng liyanéPlum pudding, pud
JinisPudding
Panggonan asalEngland
Tlatah utawa prajaUnited Kingdom, Ireland, Australia, New Zealand, South Africa, Canada
Hawa ajanganWarm or cold
Woworan pokokSugar, treacle, suet, spices
Buku masakan: Christmas pudding  Médhia: Christmas pudding

Pudding Natal punika jinis pudding tradisional dadi bagéan saka nedha bengi Natal ing UK, Ireland lan ing negara liyane ing ngendi iku wis digawa dening Inggris lan pengungsi Irish. Asal-usule ing Inggris abad tengahan, lan kadang dikenal minangka puding plum utawa mung "pud", [1] [2] sanajan iki uga bisa nuduhake jinis puding rebus liyane sing ana gandhengane karo woh-wohan garing. Sanajan jeneng "puding plum", puding ora ana plum sing nyata amarga panggunaan tembung " plum " sadurunge Victorian minangka istilah kanggo kismis . [3] Puding kasebut wis mitologis banget, kalebu gagasan salah yen tradhisional digawe saka telung belas bahan, nglambangake Yesus lan Rolas Rasul, [4] [5] utawa sing ditemokake dening George I. [6] Resep awal kalebu liyane tinimbang suet, woh-wohan garing, breadcrumbs, glepung, endhog lan rempah-rempah, uga cairan sing bisa dadi susu utawa anggur benteng. Mengko resep dadi luwih rumit.

Akeh rumah tangga duwe resep dhewe kanggo puding Natal, sawetara diwarisake karo kulawarga kanthi turun-tumurun. Intine resep nggabungake apa sing tradhisional minangka bahan larang utawa mewah - utamane rempah-rempah manis sing penting banget kanggo nggawe aroma khas sing khas, lan biasane digawe nganggo suet . Rupane peteng banget - ireng banget - minangka asil saka gula peteng lan treacle ireng ing resep-resep, lan wektu masak sing suwene. Campuran kasebut bisa dibasahi nganggo jus buah jeruk, brendi lan alkohol liyane (sawetara resep mbutuhake bir peteng kayata entheng, gagah utawa porter ).

Dhasar[besut | besut sumber]

Puding Natal tradisional sing umbi tas isih nuduhake "kulit".
Puding Natal diprodhuksi ing Bracknell, Berkshire
Biasane, saben anggota rumah tangga aduk puding, nalika kepengin.
Puding Natal sing murub sawise Brandy wis diwutahake.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Broomfield, Andrea (2007) Food and cooking in Victorian England: a history pp.149-150. Greenwood Publishing Group, 2007
  2. "Plum duff updated". The Southland Times. Dibukak ing 21 December 2010.
  3. The Oxford English Dictionary cites this use as early as 1653 by John Lilburne and also, inter alia, in Samuel Johnson's Dictionary of 1755.
  4. Walker, Harlan (1991). Oxford Symposium on Food & Cookery, 1990: Feasting and Fasting : Proceedings (ing basa English). Oxford Symposium. p. 37. ISBN 9780907325468. Christmas puddings are traditionally made with thirteen ingredients for Christ and the twelve apostles.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  5. Phillips, Andrew (1995). Orthodox Christianity and the English tradition (ing basa English). Anglo-Saxon Books. p. 141. ISBN 9781898281009. The food associated with Christmas was also symbolic. Christmas pudding, for instance, traditionally has thirteen ingredients, one for Christ and one for each of the Apostles.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  6. Day, Ivan (2012-02-07). "Food History Jottings: $1000 REWARD FOR LOST PUDDING DECREE". Food History Jottings. Dibukak ing 2020-10-21.