Pudhing ireng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pudhing ireng
Stornoway Black Pudding.jpg
Cross section of a Stornoway black pudding
Buku masakan: Pudhing ireng  Médhia: Pudhing ireng

Puding ireng, uga dikenal minangka puding getih, minangka sosis getih regional sing beda-beda sing asale saka Inggris lan Irlandia . Kang digawe saka daging babi getih, karo daging babi utawa Suet daging sapi, lan sereal, biasane oatmeal, oat groats utawa gandum groats. Proporsi sereal sing akeh, uga panggunaan herbal tartamtu kayata pennyroyal, kanggo mbedakake puding ireng saka sosis getih sing dipangan ing bagean liya ing jagad iki. [1] Tembung puding dipercaya asale saka boudin Prancis, asale saka basa Latin botellus, tegese " sosis cilik".

[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Jaine, T. and Davidson, A. The Oxford companion to food, OUP, 2006, p.104
  2. Olver, Lynne (2000). "The Food Timeline: pudding". The Food Timeline. Dibukak ing 2007-05-03.