Project X (filem 2012)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Project X
Gambar:Project X poster.png
Theatrical release poster
Disutradarani Nima Nourizadeh
Diprodhuseri Todd Phillips
Diskénariyoni Matt Drake
Michael Bacall
Carita déning Michael Bacall
Dibintangi
Sinématografi Ken Seng
Dibesut déning Jeff Groth
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Warner Bros. Pictures
Tanggal metu
  • Maret 2, 2012 (2012-03-02)
Suwéné
88 minutes
Nagara United States
Basa Inggris
Rantaman $12 million
Kalarisan $102.7 million

Project X nggih punika filem drama komedi saking Amérikah Sarékat taun 2012. Filem punika kaarahaken déning Nima Nourizadeh. Skénario dipun anggit déning Michael Bacall lan Matt Drake, dipunangkat saking cariyos pakaryanipun Bacall. Juru damel ingkang kajibah wonten filem punika Todd Phillips. Juru paraga ingkang sami kadhapun maragani antawiwipun Thomas Mann, Oliver Cooper, lan Jonathan Daniel Brown.[1][2][3][4] Sasampunipun pungkas ing panggiyaran, filem punika kasil ngempalaken arta dumugi $102,7 yuta, kangmangka ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pendamelan namung $12 yuta, ingkang ateges filem punika kalebet reja ing ranah box office.

Juru paraga[besut | besut sumber]

Pemeran sanèsipun: Miles Teller, Martin Klebba, Rick Shapiro, Rob Evors, Caitlin Dulany, Peter MacKenzie, Nichole Bloom, Jesse Marco, DJ. Jillian Reynolds lan Jimmy Kimmel minangka cameo ingkang maragani minangka piyambakipun.

Box office[besut | besut sumber]

Wiwit panggiyaran ing box office, filem punika kasil ngempalaken arta dumugi $54.7 yuta saking Amerika Ler lan $48 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung $102.7 juta, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pendamelan, nggih punika $12 yuta.

Bebungah[besut | besut sumber]

Taun Pasanggiri Kategori Panampi Ref.
2012 MTV Movie Awards Best Comedic Performance Oliver Cooper Nominasi
Best On-Screen Dirtbag Oliver Cooper Nominasi
Best Music "Pursuit of Happiness" by Kid Cudi (Steve Aoki remix) Nominasi

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]