Miles Teller

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Teller nalika gebyagan filem Divergent ing wulan Maret taun 2014

Miles Alexander Teller[1] (lair ing tanggal 20 Fèbruari taun 1987)[2][3] dhèwèké iku paraga lanang saka Amérika. Lair ing Pennsylvania lan minangka alumni saka NYU's Tisch School of Arts, dhèwèké metu ing sawenèh filem cekak lan filem tèlèvisi sadurungé dhèwèké miwiti debut kapisané ing filem Rabbit Hole (2010). Miles dadi peran pambiyantu ing filem Footloose (2011) lan Project X (2012), sadurungé dhè`wèké nampa critical acclaim kanggo penampilané dadi paraga Sutter Keely ing filem The Spectacular Now (2013), sing saka iku Miles nampa pakurmatan Sundance Film Festival Special Jury Prize for Dramatic Acting lan perané dhèwèké minangka Andrew Neiman ing filem Whiplash, sing saka iku dhèwèké nampa nominasi Gotham Independent Film Award for Best Actor,Satellite Award for Best Actor - Motion Picture, lan BAFTA Rising Star Award.

Urip pribadi[besut | besut sumber]

Ing taun 2007, Teller kacilakan mobil sing mèh fatal kanggo uripé, ninggal akèh bekas bithet ing rai lan guluné.[4] kawit taun 2013, Dhèwèké duwé gayutan karo modèl Keleigh Sperry.[5][6]

Filmografi[besut | besut sumber]

Taun Filem Peran Cathetan
2004 Moonlighters Miles Short filem
2007 A Very Specific Recipe Lee Short filem
2008 The Musicians Miguel Short filem
2009 The Unusuals James Boorland TV series (Episode: "Boorland Day")
2010 The Track Meet Andrew Short filem
2010 Rabbit Hole Jason
2011 Footloose Willard Hewitt
2012 Project X Miles Teller
2013 The Spectacular Now Sutter Keely
2013 21 & Over Miller
2014 Whiplash Andrew Neiman
2014 That Awkward Moment Daniel
2014 Divergent Peter Hayes
2014 Two Night Stand Alec
2015 The Divergent Series: Insurgent Peter Hayes
2015 Fantastic Four Reed Richards / Mister Fantastic
2016 The Divergent Series: Allegiant Peter Hayes
2016 Get a Job Will Davis
2016 War Dogs David Packouz
2016 Bleed for This Vinny Pazienza Post-production
2016 Thank You for Your Service Adam Schumann Filming
2017 Granite Mountain Brendan McDonough (Donut) Filming

Pakurmatan lan Nominasi[besut | besut sumber]

taun Pakurmatan Kategori Kerja Kasil
2013 Sundance Film Festival Special Jury Prize for Dramatic Acting (shared with Shailene Woodley) The Spectacular Now
Alliance of Women Film Journalists Best Depiction of Nudity, Sexuality, or Seduction
Indiana Film Critics Association Best Actor
MTV Movie Awards Best Kiss (shared with Shailene Woodley)
Best Breakthrough Performance
2014 Gotham Independent Film Awards Best Actor Whiplash
BAFTA Rising Star Award
Satellite Awards Best Actor
MTV Movie Awards Best Male Performance
#WTF Moment
Best Musical Moment
2015 CinemaCon Award Ensemble Award (shared with Kate Mara, Michael B. Jordan, and Jamie Bell) Fantastic Four
Teen Choice Awards Teen Choice Award for Choice Movie Scene Stealer The Divergent Series: Insurgent
2016 Golden Raspberry Awards Worst Screen Combo (shared with Kate Mara, Michael B. Jordan, and Jamie Bell) Fantastic Four

Rujukan[besut | besut sumber]