Divergent (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Divergent ya iku filem fiksi sains aksi saka Amèrikah taun 2014 sing di sutradharai déning Neil Burger, Adhedhasar saka novèl padha jenengé karo filem iki anggitané Veronica Roth. Film iki minangka filem kapisan saka sèri filem Divergent lan diprodhuksi déning Lucy Fisher, Pouya Shabazian, lan Douglas Wick, karo naskah filem iki digawé déning Evan Daugherty lan Vanessa Taylor.[1] Film iki diparagani déning Shailene Woodley, Theo James, Ashley Judd, Jai Courtney, Ray Stevenson, Zoë Kravitz, Miles Teller, Tony Goldwyn, Ansel Elgort, Maggie Q lan Kate Winslet.[2][3] Carita filem iki jupuk latar ing dystopian lan kutha Chicago sawisé kiamat[4] ing ngendi wong sing dipérang dadi fraksi béda-béda adhedhasar manungsa sifaté. Beatrice Prior iku dièlingaké yèn dhèwèké iku Divergent lan gara-gara iku ora bakal pas mlebu salah siji fraksi. Mengko dhèwèké bakal ngerti yèn ana rencana ala sing dilakokaké ing masarakat sing ketoké sampurna kanggo dhèwèké.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Adam Chitwood (July 20, 2013). "Neil Burger's DIVERGENT Starring Shailene Woodley, Theo James, and Kate Winslet to Be Released in IMAX". Collider.com. Dijupuk March 25, 2013. 
  2. ^ Schillaci, Sophie (May 15, 2013). "'Divergent': Shailene Woodley Braves Initiation in New Film Still (Photo)". The Hollywood Reporter. Dijupuk June 6, 2013. 
  3. ^ Hillary Busis (May 1, 2013). "'Divergent': The movie's most highly anticipated scenes—and a few we're worried about". Entertainment Weekly. Dijupuk June 6, 2013. 
  4. ^ "Business Done by Divergent on 5th Day | Tuesday Box Office Income". NewsZoner. March 24, 2014. Dijupuk April 5, 2014.