Posyandu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Posyandu (Cekakan saka tembung Basa Indonésia: Pos Pelayanan Terpadu), ya iku wadhah komunikasi alih tèknologi ing pelayanan kaséhatan masarakat saka masarakat, déning masarakat, lan kanggo masarakat kanthi panjurung lan pembinaan teknis saka petugas kaséhatan.[1]

Ancas Posyandu[besut | besut sumber]

Ana patang ancas kang karep ditindakaké Posyandu.[1]

  1. Ngurangi Angka Kematian Bayi (AKB), Angka Kematian Ibu (Ibu kang lagi ngandhut, nglairaké, lan nifas)
  2. Budidaya NKKBS
  3. Ningkatake peran sarta lan kewasisan masarakat kanggo ngembangaké kaséhatan, KB, lan kegiyatan liya kang bisa ningkatake kasejahteraan masarakat.
  4. Wahana Gerakan Reproduksi Kulawarga Sejahtera, Gerakan Ketahanan Nagara, lan Gerakan Ékonomi Kulawarga Sejahtera.

Kegiyatan Pokok Posyandu[besut | besut sumber]

Ana 5 kegiyatan pokok sing ditindakaké Posyandu.[1]

  1. KIA
  2. KB
  3. Imunisasi
  4. Gizi
  5. Penggulangan Diare

Jinis-jinis Posyandu[besut | besut sumber]

Kanggo ningkatake kualitas lan kemandirian posyandu, mangka diprelokake intervensi kaya ing ngisor iki.[2]

  1. posyandu pratama (warna abang)
  2. posyandu madya (warna kuning)
  3. posyandu purnama (warna ijo)
  4. posyandu swatantra (warna biru)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c repository.usu.ac.id(kaundhuh tanggal23Juni2011)
  2. infoposyandu(kaunduh tanggal 23Juni2011)