Pondhok Pesantrèn Walisanga Ngabar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pondhok Pesantrèn Walisanga Ngabar
Logo PPWS.jpg

Logo Pondhok Pesantrèn Walisanga Ngabar
Diadegaké04 April 1961
JenisPondhok Pesantrèn
MottoBerdiri di atas dan untuk semua golongan
AfiliasiIslam
PimpinanKH. Heru Saiful Anwar, MA
Drs. KH. Moh. Ihsan, M.Ag
KH. Moh. Tholhah, S.Ag
LokasiDésa Ngabar, Kacamatan Siman, Panaraga, Indonésia
Telepon(0352) 311206
(0352) 311598 (putra)
(0352) 311570 (putri)
Situs webwww.ppwalisongo.or.id

Pondhok Pesantrèn Walisanga ya iku sawijining pondhok pesantrèn ing Kabupatèn Panaraga kang dumunung ing désa Ngabar kacamatan Siman Kabupatèn Panaraga.

Pondhok Pesantrèn Walisanga Ngabar utawa kang kondhang Pondok Ngabar iki wujud lembaga pandhidhikan Islam panggonan ndhidhik lan ngajar pemudha lan pemudhi Islam. Pesantrèn iki diadegaké déning KH. Mohammad Thoyyib lan dibantu déning katelu putrané ya iku KH. Ahmad Thoyyib, KH. Ibrohim Thoyyib lan KH. Ishaq Thoyyib nalika tanggal 4 April 1961.

Pondhok iki dijenengaké "Wali Songo" amargi:

  1. Santriné kang mondhok pisanan ana 9 (sanga).
  2. Optimisme santri yèn sawisé mondhok bisa ngembangaké Dakwah Islamiyah kaya wali songo kang nyebarake Islam ing tanah Jawa.

Géografi[besut | besut sumber]

Pondhok Pesantrèn Walisanga iki dumunung ing désa Ngabar, kacamatan Siman, Kabupatèn Panaraga provinsi Jawa Wétan, ana ing kilomèter 7 (pitu) arah kidul teka pusat Kabupatèn Panaraga.

Pimpinan pondhok[besut | besut sumber]

Pondhok Pesantrèn Walisanga nganti taun 2001 isih diasuh dan dibawahi kulawarga pengadeg lan wiwit taun 2001 nganti saiki dibawahi 3 (telu) pimpinan kang dipilih déning Majlisu Riyasatil Ma'had minangka lembaga paling dhuwur kanthi masa kapemimpinan 5 (lima) taun.

Pimpinan Pondhok
Periodé Jeneng Katerangan
1961 - 1980 KH. Ibrohim Thoyyib Pengasuh
1980 - 2001 KH. Ibrohim Thoyyib Pimpinan
20012006 Drs. KH. Hariyanto, MA
KH. M. Zainuddin AS, Lc., MAg
KH. Imam Hidayat, S.Ag
Pimpinan
2006 - 2011 KH. Heru Saiful Anwar, MA
Drs. KH. Moh. Ihsan, M.Ag
KH. Imam Hidayat, S.Ag
Pimpinan
2011 - 2016 KH. Heru Saiful Anwar, MA
Drs. KH. Moh. Ihsan, M.Ag
KH. Moh. Tholhah, S.Ag
Pimpinan

Jenjang pandhidhikan[besut | besut sumber]

  1. Jenjang pra sekolah: Tarbiyatul Athfaal al-Manar.
  2. Madrasah Ibtidaiyah Mamba’ul Huda (setingkat SD; 6 taun).
  3. Tarbiyatul Mu’allimin al-Islamiyah (mirunggan putra; 6 taun kanggé tamatan SD lan 3 utawa 4 taun kanggé tamatan M.Ts./SLTP; pandhidhikan formal setingkat MTs/SLTP lan MA/SMU).
  4. Tarbiyatul Mu’allimat al-Islamiyah (mirunggan putri; 6 taun kanggé tamatan SD lan 3 utawa 4 taun kanggé tamatan M.Ts./SLTP; pandhidhikan formal setingkat MTs/SLTP lan MA/SMU).
  5. Institut Agama Islam Riyadlotul Mujahidin (jenjang S-1; Fak. Dakwah, Syari’ah, Tarbiyah).

Pranala njaba[besut | besut sumber]