Pondhok Pesantrèn Lirbaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pondok Pesantren Lirboyo
Logo-lirboyo.jpg
JenisPesantren
AfiliasiIslam
LokasiIndonésia Kediri, Jawa Timur
Situs web[1]

Pondhok Pesantren Lirboyo inggih punika salah satunggaling pondhok pesantren ingkang dumunung wonten ing Lirbaya Kediri Jawa Timur. Pesantren punika dipundegake déning K.H.Abdul Karim. Sapunika pesantren Lirboyo gadhah kathah cabang, unit pendhidhikan saha sampun ngasilaken pinten-pinten ulama ingkang kawentar wonten ing Indonésia.

Sajarah[besut | besut sumber]

Lirboyo, kala rumiyin inggih satunggaling désa ingkang terpencil wonten ing kacamatan Mojoroto Kota Kediri Jawa Timur. dhusun punika minangga susuhing penyamun saha perampok, saéngga kanthi prakarsanipun Kyai Sholeh, salah sawijining piyantun alim wonten ing dhusun Banjarmelati saha dipunmilai déning salah satunggaling mantunipun inggih punika K.H.Abdul Karim, salah satunggaling piantun alim saking Magelang Jawa Tengah.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Wikifikasi

Lirboyo, Pondhok, Pesantren, Kediri