Pondhok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Savonia Selatan minangka salah sawijining wilayah pondhok musim panas paling gedhe ing Finlandia, kanthi luwih saka 50.000 omah plancongan .[1] Gambar kasebut dijupuk ing Mäntyharju, Finlandia.

Pondok biasane umume omah cilik. Iku bisa uga nindakake konotasi kang lawas utawa lawas-gaya bangunan . Dianggo modern, Cottage biasane andhap asor, asring mulyo manggon, biasane ing deso lokasi utawa semi-deso. Gubuk pondhok, asring papan dununge cukup gedhe lan gedhen dibangun dening para bangsawan, diwiwiti saka gerakan pondhok "desa" gaya pungkasan abad kaping 18 lan wiwitan abad kaping 19 nalika gerakan Romantis.

Ing basa Inggris, istilah kasebut saiki nuduhake papan omah tradisional sing sithik, sanajan uga bisa digunakake kanggo konstruksi modern sing dirancang kanggo mirip omah tradisional ("pondokan mock "). Pondok bisa uga ana omah sing mandheg, utawa ana teras, kaya ta dibangun kanggo buruh omah ing desa pertambangan. Akomodasi sing disedhiyakake kanggo buruh tani biasane pondok, deleng kebon pondok . Ing Inggris, istilah pondok liburan saiki nuduhake macem-macem properti khusus omah, kanggo narik macem-macem tunjangan pajak marang sing duwe.

Pondok sing dibangun c. 400 taun kepungkur, ing taun 1640, cedhak Swedenesboro, New Jersey
Stasiun Isi Wolters ing Davenport, Iowa ; tuladhane pompa bensin gaya Inggris Pondok
Pondok ing Finlandia kidul

Galeri[besut | besut sumber]

  1. YLE: Jopa kymmenet tuhannet siirtyneet kesämökeilleen vetoomuksista huolimatta, suosittujen mökkikuntien ruokakaupoissa jopa 50 prosentin kasvuja (in Finnish)