Poduthol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Poduthol

Poduthol ( Malayalam ) minangka sajian khas Malabar Utara India Selatan. Umume disajikake karo nasi sing dimasak nalika nedha awan lan nedha bengi. Biasane dianakake kanggo pahargyan manten lan upacara liyane.

Langkah pertama kanggo masak poduthol yaiku nyincang sayuran sing apik, kalebu kubis, kacang buncis, nangka durung mateng, wortel, pisang sing durung mateng, kacang pekarangan, jeruk pahit , arum raksasa putih lan godhong kayata cheera ijo utawa abang, Moringa oleifera, Ipomoea aquatica lan Sesbania grandiflora . Godhong lan sayuran sing dicincang alus iki dikombinasikake karo bubuk kunyit, bubuk cabai, bawang bombay irisan lan klapa parut. Campuran dilebokake ing wajan panas banjur diaduk nganti mateng. [1] Sawise mateng, godhong kari lan mustar sing digoreng lenga klapa banjur diwutahake bareng karo siung bawang putih.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Pachakkari Poduthol