Plembungan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Plembungan , inggih punika kantong ingkang padatanipun diisi kaliyan gas.

Plembungan

kaya ta gas helium, hidrogen, nitrogen monoksida sarta angin, wonten macemé balon kang memang gunané kanggo damel gemebyaré acara, nanging wonten ugi balon kang gunané kanggo tujuwan tartemtu. Plembungan kaping pisanan digawe memper karo membran kang asalé saka kéwan (animal bladder). Plembungan modern digawe saka uborampe kaya ta karèt, lateks, chloroprene lan nilon. Plembungan modern tinemu déning Michael Faraday nalika taun 1800-an, nanging produksiné durung kelakon nganti akir taun 1930-an.

Plembungan dados titihan[besut | besut sumber]

Plembungan angin panas.

Plembungan ugi saged dipundadosaken titihan, kados plembungan angin panas sarta Plembungan Zeppelin.

Rekor[besut | besut sumber]

Mabur paling inggil[besut | besut sumber]

Plembungan ingkang dados titihan

Mlebet rekor amargi inggilipun plembungan nalika mabur punika ngantos 34,668 m. Plembungan mau digawe déning Malcom D. Ross lan Victor E. Prather kang mabur nglewati teluk Mexico pada taun 1961

Plembungan kang ora ana kang numpaki

Mlebet rekor amargi inggilipun nalika mabur ngantos 51,8 km sampun kaserat wonten ing buku Guinnes edisi 1991. Titihan punika kados ta plembungan-Winzen volumeipun 1,35 yuta mèter kubik, diaburaken sadurungipun sasi Oktober 1972 wonten ing Chico, Kalifornia, Amérika Sarékat. Punika sajarah plembungan ingkang saged mabur ngantos pirang-pirang mèter saking darat, ingkang paling dhuwur naté ditemoni déning obyek mabur ingkang mbetahaken angin ing pinggiripun. Nanging tetep mawon, kaduwuran ingkang luwih dhuwur manèh namung naté kelakon déning kendaraan balistik kados roket, pesawat roket sarta projektil.

Plembungan ning filem[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]