Plendhungan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Pléndhungan

Pléndhungan jroning (basa Indonésia : Balon) ya iku wangun kantong fleksibel kang umumé nduwèni isi gas kayata helium, hidrogen, nitrogen monoksida lan udara, Wangun Pléndhungan ing jinisé nduwèni mupangat kanggo elemen dekorasi, minangka jinis liyané dimumpangatake tumuju ing babagan tartamtu.Pléndhungan kapisanan digawé saka bahan kang memper membran, uga asal-usulé saka kéwan (animal bladder).Pléndhungan modern digawé saka bahan sajinis karet, lateks, chloroprene uga nilon. Pléndhungan modern ditemukake déning panjenengané Michael Faraday ing taun 1800-an, minangka proses produksi Pléndhungan durung kadadean nganthi akhir taun 1930-an.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Plendhungan&oldid=984071"