Plendhungan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pléndhungan

Pléndhungan sajeroning (basa Indonésia : Balon) ya iku wangun kantong fleksibel kang lumrahé duwé isi gas kaya ta hélium, hidrogen, nitrogen monoksida lan udara, Wangun Pléndhungan ing jinisé duwé mupangat kanggo unsur dekorasi, minangka jinis liyané dimumpangatake tumuju ing babagan tartamtu.Pléndhungan kapisanan digawé saka bahan kang memper membran, uga asal-usulé saka kéwan (animal bladder).Pléndhungan modhèren digawé saka bahan sajinis karèt, lateks, chloroprene uga nilon. Pléndhungan modhèren tinemu déning panjenengané Michael Faraday ing taun 1800-an, minangka prosès produksi Pléndhungan durung kadadéan nganthi akir taun 1930-an.

Pranala njaba[besut | besut sumber]