Pkhali

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pkhali
Pkhali, Badrijani and Ajika.jpg
Spinach pkhali (right corner) with badrijani & ajika
Panggonan asalGeorgia
Buku masakan: Pkhali  Médhia: Pkhali

Pkhali ( Basa Géorgia: ფხალი ) yaiku panganan tradisional Georgia [1] [2] [3] [4] [5] sajian sayuran sing dicincang lan dicincang, digawe saka kubis, terong, bayem, kacang buncis, bit lan dikombinasikake karo walnut, cuka, bawang, bawang putih, bawang putih, lan jamu . Pkhali uga diarani mkhali. [6] Bahan umum kanggo kabeh variasi pkhali yaiku saus walnut murni. [7] Ing restoran Georgia, pkhali biasane disajikake ing telung jinis: bayem, bit lan kacang putih. [8]

Katmis mkhali minangka variasi ing pkhali tradisional. Ayam rebus diparut lan dikombinasikake karo kacang-kacangan bumbu uga duduh kaldu pitik supaya bisa diiket. Tanduran sing dicincang banjur ditambahake lan salad digawe adhem nganti 3-5 jam. Tekstur salad mirip tempel. Pkhali umume disajik nganggo wiji selada lan delima.

[6] [9]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Silk Road Revisited, p. 239, Julie Hill
  2. Recipes From Around The World, Ian Newton, Pkhali
  3. Authentic Russian Cookbook, Greg Rosewood, Pkhali
  4. Olive Trees and Honey: A Treasury of Vegetarian Recipes from Jewish Communities Around the World, Gil Marks, Georgian Vegetable Salads
  5. A Moveable Feast, p. 83, Anthony Bourdain, Pico Iyer, Mark Kurlansky.
  6. a b Darra Goldstein, The Georgian Feast: The Vibrant Culture and Savory Food of the Republic of Georgia, p. 106, 160.
  7. Gil Marks (2010). Encyclopedia of Jewish Food. HMH. ISBN 9780544186316.
  8. "Vegetable Pâté with Walnut and Garlic (Pkhali)". Chesnok (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-12-10.
  9. Henry, Diana (2014-02-16). "Georgian chicken with walnut sauce and hot grated beetroot recipe" (ing basa Inggris). ISSN 0307-1235. Dibukak ing 2018-12-06.