Pitik tangkep

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pitik tangkep
Masakan Khas Kota Aceh Ayam Tangkap.jpg
Pitik tangkep ing dhuwur piring
Jeneng liyanéAyam tangkap
AjanganLawuh
Panggonan asalIndonésia
Tlatah utawa prajaAcèh
Hawa ajanganPanas
Woworan pokokIwak pitik, Bumbu
Buku masakan: Pitik tangkep  Médhia: Pitik tangkep

Pitik tangkep utawa Ayam tangkap ya iku salah sawijining olah-olahan saka Acèh. Panganan iki adhedasar iwak pitik lan tambahan bumbon rempah kang maneka werna. Bumbon sing mliginé gegodhongan iki uga digoréng karo iwak pitik ing wajan. Pramila nalika disajèkaké, katon ana godhong kang ngemuli iwak pitik. Gegodhongan iki dadi sesulih lalapan lan muni kriyuk-kriyuk nalika dipangan.

Cara nggawé[besut | besut sumber]

Piranti :[besut | besut sumber]

  • 500 gram Iwak pitik
  • Setengah liter banyu degan
  • 6 brambang
  • 5 bawang
  • 1/2 séndhok tèh tumbar bubuk
  • 1/2 séndhok tèh mrica bubuk
  • 1 séndhok tèh kunir bubuk
  • 5 sm jaé
  • 1 séndhok tèh uyah
  • 2 séndhok tèh gula pasir
  • 5 lbr godhong pandhan
  • 5 tangkai godhong kari
  • 5 brambang
  • 5 bawang
  • 5 lombok abang
  • 5 lombok ijo
  • Setengah liter lenga kanggo nggorèng
Pitik tangkep lagi dientas

Cara ngolah:

  1. Cepakaké piranti lan kumbah iwak pithik kanthi resik.
  2. Uleg bumbon nganti alus lan diungkep ing iwak pitik sawetara sak jam.
  3. Cepakaké lenga goreng ing wajan.
  4. Lebokaké iwak pitik karo bumbon rempah kang arupa gegodhongan.
  5. Entèni nganti mateng lan garing.
  6. Angkat lan sajékna ing piring.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Serundeng

Pitik tikka

Rica-rica

Sop saudara

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cara ngolah pitik tangkep

Video masak pitik tangkep