Pitik tikka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ayam tikka
Tandoorimumbai.jpg
AjanganPembuka
Tlatah utawa prajaSubbenua India
Olah-olahan nasional gegayutanIndia, Pakistan, Bangladesh
Hawa ajanganPanas
Woworan pokokAyam, dahi (yogurt), bubuk cabe merah, jahe dan pasta bawang putih, jus lemon
Buku masakan: Ayam tikka  Médhia: Ayam tikka

Pitik tikka minangka panganan pitik sing asalé saka anak subbenua India ; Olahan iki kawentar ing India, Bangladesh lan Pakistan . Panganan tradisional iki irisan cilik saka pitik tanpa balung panggang nggunakaké gebak ing anglo disebut angeethi sawisé iku diolès ing rempah-rempah Indian lan saos (yogurt) - kang Sejatine tanpa balung versi saka pitik tandoori . Tembung tikka (Tike in Turkish, lan Tikə ing Azerbaijani) yaiku tembung Turki lan tegese "bit" utawa "rajangan". Iki uga panganan pitik sing disajikan ing sajian Punjabi . Versi sajian Kashmiri, Nanging, panggang ing batu bara panas, lan ora mesthi ngemot cuwil-cuwilan. Irisan kasebut disikat karo ghee (mertega) ing interval wektu supaya bisa nambah rasa, nalika terus dikipasi.

Pitik tikka ing piring

Pasugatan iki racaké dipangan karotumbar ijo lan coklat asem sing disuguhaké karo bawang gorèng lan lemon, utawa digunakaké kanggo nyiapaké pitik tikka . [1]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. "Chicken Tikka Recipes". Deccan Chronicle (ing basa Inggris). 2019-01-12. Dibukak ing 2019-01-24.