Rica-rica pitik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rica-rica Pitik

Rica-rica pitik iku sawijining panganan kang digawé saka daging pitik.[1] Panganan iki asalé saka Manado, Sulawesi Utara.[1] Tembung rica asalé saka basa Manado kang tegesé "pedhes" utawa lombok.[1] Resep kanggo nggawé rica-rica pitik akèh maceme, uga cara masake, kang padha ya iku rasané kang pedhes. Pitik rica-rica disugatake karo sega lan bawang goreng sarta timun.[1]

Resep Masakan Rica-Rica[besut | besut sumber]

Bahan-bahan[besut | besut sumber]

Bumbu[besut | besut sumber]

Cara Masak[besut | besut sumber]

  • Pitik diresiki banjur diketok cilik-cilik[2]
  • Bumbu digongso nganti wangi banjur daging pitik dicemplungake lan dimasak nganti nyampur karo bumbune[2]
  • Tambahake banyu banjur dimasak nganti setengah mateng[2]
  • Daging pitik banjur dipanggang nganti mateng[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d Kompasiana (dipunundhuh tanggal 27 Januari 2013)
  2. a b c d e f g h i j k l m n resep masakan rica-rica (dipunundhuh tanggal 27 Januari 2013)