Pitik corona

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Coronation chicken
Coronation Chicken.jpg
Panggonan asalUnited Kingdom
DigawéConstance Spry and
Rosemary Hume
Woworan pokokChicken meat, herbs and spices, mayonnaise-based sauce
Buku masakan: Coronation chicken  Médhia: Coronation chicken

Ayam penobatan minangka kombinasi daging pitik sing wis adhem, rempah - rempah lan rempah-rempah, lan saos dhasar mayonnaise krim. Bisa dipangan minangka salad utawa digunakake kanggo ngisi roti lapis . [1]

Biasane, kuning pitik, penobatan biasane rasane nganggo bubuk kari utawa tempel, sanajan resep versi sing luwih canggih digawe nganggo ramuan seger lan rempah-rempah lan bahan tambahan kayata almond, kismis, lan crème fraîche . Piring asline mbutuhake apricot garing lan dudu kismis, lan nggunakake bubuk kari tinimbang kari sing digawe saka awal, amarga rempah-rempah kari seger meh ora bisa ditemokake ing Inggris pasca perang.

Sandwich pitik koronasi sing wis dikemas

Referensi[besut | besut sumber]

  1. The Sunday Times (1 July 2007). "Coronation Chicken". Times Online. London. Dibukak ing 1 October 2007.