Pieter de Carpentier

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pieter de Carpentier

Pieter de Carpentier (Antwerpen, 1588Amsterdam, 5 September, 1659), iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping 5. Dhèwèké maréntah antara taun 16231627.

De Carpentier sisan nggantèni Jan Pieterszoon Coen anging ya diganti dénig dhèwèké.

Uga delengen[besut | besut sumber]