Pieter de Carpentier

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Pieter de Carpentier

Pieter de Carpentier (Antwerpen, 1588Amsterdam, 5 September, 1659), iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping 5. Dhèwèké maréntah antara taun 16231627.

De Carpentier sekaligus nggantèni Jan Pieterszoon Coen anging ya diganti dénig dhèwèké.


Uga delengen[besut | besut sumber]