Phasianidae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Phasianidae
Fasansläktet, Nordisk familjebok.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Galliformes
Famili: Phasianidae
Horsfield, 1821
Genera

pirsani tèks

Phasianidae iku suku unggas lemah sing ngliputi pitik alas, pitik alas hias, manuk gemak, sempidan, kuau, kuau-kerdhil, lan merak.

Manuk-manuk sajeroning suku iki akèh ngentèkaké wektuné ing lumahing lemah. Manuk-manuk iku duwé manéka ukuran, nanging lumrahé duwé swiwi sing cendhak. Sapérangan gedhé manuk lanang duwé jalu ing sikilé lan ukurané luwih gedhé tinimbang sing wadon. Manuk lanang sing ukurané luwih gedhé uga racaké duwé wulu-wulu rerenggan sing manéka warna.

Pakan manuk-manuk Phasianidae lumrahé iku manéka wiji-wijian, srangga lan woh buni.

Phasianidae iku suku manuk kanthi sapérangan marga utawa genera.

Marga[besut | besut sumber]