Menyang kontèn

Permèn kothak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
A Planters Kacang Bar. Sawetara permen ora ngemot coklat.

Candy bar minangka jinis permen sing wujude bar. Jinis permen sing paling umum yaiku bar coklat ,[butuh sitiran] kalebu loro bar sing digawe saka coklat padhet lan bar permen gabungan, yaiku bar permen sing nggabungake coklat karo bahan liyane, kayata kacang, karamel, nougat, utawa wafer . Akeh jinis permen sing ana, [1] [2] lan akeh sing diproduksi kanthi massal . [3] [4] Antarane Perang Dunia I lan pertengahan abad kaping 20, udakara 40.000 merek permen dikenalake

. [5] [6]

Bar Karamel Susu Susu Cadbury ing bungkus foil
Kendi permen coklat gabungan sing pertama
Bar permen Caramac sing wangi karamel

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Hand-Crafted Candy Bars - Susie Norris, Susan Heeger. p. 13.
  2. Nutrition - Paul Insel, Don Ross, Kimberley McMahon, Melissa Bernstein
  3. Kiplinger's Personal Finance. p. 20.
  4. Business Builders In Sweets and Treats - Nathan Aaseng. p. 28.
  5. Hand-Crafted Candy Bars - Susie Norris, Susan Heeger. p. 13.
  6. Insel, Paul; Ross, Don; McMahon, Kimberley; Bernstein, Melissa (2010-04-07). Nutrition (ing basa Inggris). Jones & Bartlett Publishers. ISBN 9780763793760.