Pelantikan Presidhèn Amérika Sarékat Barack Obama

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Upacara pelantikan Presidhèn AS Barack Obama dianakaké ing tanggal 20 Januari, 2009, ngarujuk marang katentuan amandemèn undhang-undahang AS kaping 20. Upacara minangka tandha miwiti mengku jabatan patang taun Barack Obama lan Joe Biden minangka Presidhèn lan Wakil Presidhèn. Upacara diangkah bakal diseksèni déning luwih saka rong yuta tamu.[1] Téma upacara yakuwi lairé (manèh) kabébasan ("A New Birth of Freedom") kanggo mèngeti ambal warsa kaping 200 kalairan Abraham Lincoln.[2]

Jadwal[sunting | sunting sumber]


Jeneng “Hussein”[sunting | sunting sumber]

“I think the tradition is that they use all three names, and I will follow the tradition, not trying to make a statement one way or the other.”
—Barack Obama[3]

Obama wis mutusaké bakal migunakaké jeneng pepak, klebu jeneng tengahé Hussein,[3]

Miturut Obama, kaputusan migunakaké jeneng tengah iki minangka bagéan saka upayané kanggo ngatrol imèj ing saindhenging donya,".[4]

Cathetan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Sheridan, Mary Beth. "Inauguration Day Crowd Estimate Reduced by Half", Washington Post, 2008-12-22, p. A1. diaksès tanggal 2008-12-24. 
  2. ^ "Senator Feinstein Announces 2009 Inaugural Theme", Press Release, Joint Congressional Committee on Inaugural Ceremonies, 2008-11-05. diaksès tanggal 2009-01-15. 
  3. ^ a b "Obama to Resurrect Middle Name for Inauguration Day". FOX News. FOX News Network, LLC. 2008-12-16. http://www.foxnews.com/story/0,2933,467607,00.html. Retrieved 2008-12-21.
  4. ^ Parsons, Christi, John McCormick and Peter Nicholas (2008-12-09). "Barack Obama plans to reach out to Muslim world". Chicago Tribune. http://www.chicagotribune.com/news/politics/obama/chi-barack-obama-muslim-1210,0,5694976.story?page=1. Retrieved 2008-12-21.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Pidhato[sunting | sunting sumber]