Pegawéyan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pegawéyan iku jroning makna sing jembar arupa tumindak utama kang dilakokaké manungsa. Ing makna sing luwih ciut, tumindak utama mau kanggo golèk dhuwit.

Ing sajarah Jawa, pagawéyan ing kalangané wong cilik kang naté katulis tuwa ya iku dhalang lan pelawak kang katulis ing prasasti kuna abad kaping papat Masèhi.

Ing pacelaton padinan, pagawéyan asring silih tembung karo profèsi.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pegawéyan&oldid=976622"