Pegawéyan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Pegawéyan iku jroning makna sing jembar arupa tumindak utama kang dilakokaké manungsa. Ing makna sing luwih ciut, tumindak utama mau kanggo golèk dhuwit.

Ing sajarah Jawa, pagawéyan ing kalangané wong cilik kang naté katulis tuwa yaiku dhalang lan pelawak kang katulis ing prasasti kuna abad kaping papat Masèhi.

Ing pacelaton padinan, pagawéyan asring silih tembung karo profèsi.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pegawéyan&oldid=805818"