Pagawéan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Pegawéyan)

Pagawéan iku sajeroning makna sing jembar arupa tumindak utama kang dilakokaké manungsa. Ing makna sing luwih ciut, tumindak utama mau kanggo golèk dhuwit.

Ing sajarah Jawa, pagawéan ing kalangané wong cilik kang naté katulis tuwa ya iku dhalang lan pelawak kang katulis ing prasasti kuna abad kaping papat Masèhi.

Ing pacelaton padinan, pagawéan asring silih tembung karo profèsi.