Pav bhaji

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pav Bhaji
Pav Bhaji.jpg
Jeneng liyanéBhaji-pav
AjanganMeal
Panggonan asal India
Tlatah utawa prajaMaharashtra
Woworan pokokBread, mixed vegetables
Buku masakan: Pav Bhaji  Médhia: Pav Bhaji

Pav bhaji minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan cepat saji saka India sing kalebu kari sayuran sing kandel sing disajeni nganggo gulung roti sing lembut. Sayuran ing kari bisa kalebu kentang, bawang, wortel, lombok, kacang polong, lada, lan tomat. Asal-usule ana ing negara Maharashtra . [1] Varian sajian bisa uga nggunakake macem-macem roti kayata chapati, roti utawa roti coklat.

Variasi ing pav bhaji kalebu:

  • Bhaji pav keju, kanthi keju ing ndhuwur bhaji
  • Goreng pav bhaji, kanthi pav diuncalake ing bhaji
  • Paneer pav bhaji, karo keju paneer ing bhaji
  • Jamur pav bhaji, kanthi jamur ing bhaji
  • Khada pav bhaji, kanthi potongan sayur ing bhaji
  • Jain pav bhaji, tanpa bawang lan bawang putih [2] lan plantain tinimbang kentang [3]
  • Kolhapuri pav bhaji, nggunakake campuran bumbu umum ing Kolhapur
  • Bhaji pav putih, tanpa garam masala lan bubuk bubuk

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Najmi, Quaid. "Meet Mumbai's rags-to-riches Restaurant King". The New indian Express. Dibukak ing 31 May 2015.
  2. Dalal, Tarla (2010). Mumbai's Roadside Snacks. Mumbai: Sanjay & Company. p. 60. ISBN 978-81-89491-66-6. Dibukak ing 31 May 2015.
  3. Kumar, Shikha. "In search of the perfect pav bhaji". Hindustan Times. HT Media Limited. Dibukak ing 4 March 2017.