Tava

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tawa cekung dirancang kanggo digunakake ing pawon omah

Tava (h), tawa (h), tapa, saj, utawa saj tava yaiku salah sawijining jinis wajan utawa lempengan wajan disk sing rata utawa cekung, biasane digawe saka wesi besi, aluminium, utawa baja karbon . [1] Bisa uga enamel utawa diwenehi permukaan sing ora nemplek . [2] [3] Iki digunakake kanggo masakan ing Asia Tengah, Kulon, lan Kidul, lan Kaukasus, Karibia, lan Balkan . Gaya tawa cekung gedhe, kadang diarani saj utawa sac tava, bisa uga dibalikke kanggo masak macem-macem roti rata ing sisih cembung. Sisih cekung digunakake kaya wok [4] utawa wajan. [5] [6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Petrina Verma Sarkar, "What Is an Indian Tawa?", The Spruce Eats April 13, 2019
  2. Marie Simmons, Things Cooks Love: Implements, Ingredients, Recipes, 2008, ISBN 0740769766, p. 251
  3. https://www.google.com/books/edition/South_Indian_Cooking/3m6DBAAAQBAJ?hl=en&gbpv=1&dq=tava+non+stick&pg=PT32
  4. https://www.google.com/books/edition/Fodor_s_Turkey/FEVEAgAAQBAJ?hl=en&gbpv=1&dq=sac+tava+wok&pg=PT751
  5. Mason, Taymer (2016-11-29). Caribbean Vegan: Meat-Free, Egg-Free, Dairy-Free Authentic Island Cuisine for Every Occasion (ing basa Inggris). The Experiment. ISBN 9781615193615.
  6. "How Do You Use a Tawa to Cook Indian?". The Spruce Eats (ing basa Inggris). Dibukak ing 2019-10-02.