Pattie gurih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Savoury pattie
Barkas:Pattie.jpg
A square pattie
Panggonan asalUnited Kingdom
Tlatah utawa prajaHartlepool, Kingston upon Hull, Wirral, Liverpool
Woworan pokokMashed potato batter, sage, onion
Buku masakan: Savoury pattie  Médhia: Savoury pattie

A pattie gurih punika battered lan jero goreng kentang mashed, akeh pengalamane karo SAGE . Umume didol ing kutha - kutha pelabuhan Inggris ing Hartlepool, Kingston ing Hull, Wirral, Liverpool, Tyneside Utara, Kirkwall lan Thurso lan sabanjure Troon sawise tekane Jill Rosie. [1] Iki minangka barang sing populer ing toko iwak lan chip, lan dikonsumsi minangka cemilan utawa minangka sulih iwak sing murah ing panganan iwak lan kripik. [2]

Ana variasi pattie tambahan kayata pattie daging ( daging sapi kornet ) lan keju pattie (keju lan bawang), sanajan iki ora populer kaya versi gurih. Ing bagean tartamtu saka wétan iwak Lor Lor lan Cumbria kasedhiya uga diarani fritters iwak. Iki kalebu cakram iwak cincang sing dicincang nganggo rong irisan kentang (tinimbang kentang tumbuk kaya ing patie liyane) lan ditutupi adonan. Patty bisa kanthi macem-macem bentuk nanging biasane bunder utawa persegi panjang. Ing Hull patties asring migunakaken ing breadcake (jeneng lokal kanggo muter roti utawa bun) lan diiringi karo Kripik ; iki dikenal minangka "pattie bokong lan Kripik".

[3]

  1. "Pattie, Chips and Scraps". Dibukak ing 14 April 2012.
  2. Blosse, Benjamin (1 October 2018). "How to make the perfect Hull pattie". Hull Daily Mail. Dibukak ing 9 October 2018.
  3. "Five things you may not know about Hull ahead of Radio 1's Big Weekend - BBC Newsbeat". BBC Newsbeat. 26 May 2017. Dibukak ing 9 October 2018.