Paotere

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pinisi ing pelabuhan Paotere

Paotere ya iku plabuhan prau kang dumunung ing Kacamatan Ujung Tanah, Makassar, Sulawesi Kidul.[1] Plabuhan kang leté ± 5 km (± 30 menit) saka Kutha Makassar iki salah sawijiné plabuhan rakyat warisan tempo doeloe kang isih ramé lan pérangan kang dadi bukti warisan Krajan Gowa-Tallo wiwit abad kaping 14 nalika mbudhalaké 200 armada Prahu Pinisi ing Malaka.[1]

Plabuhan Paotere saiki isih dianggo dadi plabuhan prau-prau rakyat kaya ta Pinisi lan Lambo lan uga dadi pusat niaga warigaluh, ing ngendi bisa dideleng saanané dalan ing plabuhan jèjèr-jèjèr toko-toko kang adol warna-warna iwak garing utawa grèsèk, kabutuhan warigaluh, lan uga ana restoran seafood.[1] Ikan baronang, cepak, sunu (kerapu) lan ikan bolu (bandeng) iku dadi maskot menu kang dadi menu andalan ing warung-warung tenda lan ing warung makan méwah ing Paotere, lan Makassar lumrahé.[2]

Jajanan khas saka Paotere ya iku iwak asin kaya ta iwak teri, iwak sunu, iwak kakap abang (pindang), lan sapanunggalané bisa dituku ing toko-toko kang jèjèran ing pinggir dalan Pelra Paotere.[2] Kanggo sing seneng mancing iwak, bisa manfaatké dermaga TPI (Tempat Pelelangan Ikan) ing kana.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c Paotere(08 Agustus 2011)
  2. a b c Paotere(08 Agustus 2011)