Pâtisserie

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pâtisserie saka toko roti ing Montreal, Quebec

A pâtisserie ( pocaping cara Prancis: [pɑtisʁi] ) iku jinis Italia, Prancis utawa Belgian bakery sing duwe spesialisasi ing pastries lan gulali, uga istilah kanggo jinis iki pangan; ing basa Inggris digunakake tanpa aksen kajaba digunakake ing aksen dudu asli adhedhasar basa Prancis . Ing kaloro negara kasebut,  iku judhul sing dikontrol kanthi sah sing mung bisa digunakake dening toko roti sing nggunakake maître pâtissier lisensi ing basa Prancis, meester banketbakker ing basa Walanda, Konditormeister ing basa Jerman (master pastry chef). Ing basa Walanda asring tembung banketbakkerij digunakake kanggo toko lan banketgebak kanggo produk.

Ing Italia, Prancis, lan Belgia, pâtissier yaiku koki kue sing wis ngrampungake proses latihan sing dawa, biasane magang, lan lulus ujian tinulis. [1] Asring ditemokake ing kemitraan karo boulangerie ing basa Prancis, bakkerij ing basa Walanda, Bäckerei ing basa Jerman ( toko roti ), pâtisseries umum ing kutha-kutha ing Italia, Prancis, lan Belgia. Kue lan panganan legi liyane bisa dituku ing pâtisserie .

Deleng uga[besut | besut sumber]

  1. Prais, S. J. (1995). Productivity, education, and training: an international perspective. Cambridge, UK: Cambridge University Press. p. 35. ISBN 0-521-55667-8.