Otto von Habsburg

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Otto von Habsburg
Pangeran Mahkota Austria, Hongaria, Kroasia lan Bohemia
Otto von Habsburg Belvedere 1998 c.JPG
Otto von Habsburg (1998)
Kepala Wangsa Habsburg
Panjenengan 1 April 1922 – 1 Januari 2007
Leluhur Charles I saking Austria
Panerus Karl von Habsburg
Lair (1912-11-20)20 Nopèmber 1912
Reichenau an der Rax, Austria-Hongaria
Surud 4 Juli 2011(2011-07-04) (umur 98)
Pöcking, Jerman
Garini Putri Regina saking Saxe-Meiningen (1951–2010)
Putra Andrea von Habsburg
Monika von Habsburg
Michaela von Habsburg
Gabriela von Habsburg
Walburga von Habsburg
Karl von Habsburg
Georg von Habsburg
Wangsa Wangsa Habsburg-Lorraine
Bapa Charles I saking Austria
Ibu Zita saking Bourbon-Parma
Tapak tangan

Otto von Habsburg saking Austria, asma resminipun awit 1919 inggih punika Otto Habsburg-Lothringen.[1] Otto nate manggen ing Austria, ananging sampun boten malih amargi ing taun 1918 an dados warga negari ing pinten-pinten negari, asma resminipun inggih punika Otto van Hansburg, asma lairipun: Franz Joseph Otto Robert Maria Anton Karl Max Heinrich Sixtus Xavier Felix Renatus Ludwig Gaetan Pius Ignatius lair 20 November 1912 – pati 4 Juli 2011 ing yuswa 98 taun ugi dipunmangertosi nggadhahi asma kerajaan inggih punika Adipati Agung Otto dari Austria inggih punika pangeran mahkota ingkang pungkasan saking kerjaan Austria-Hongaria awit taun 1916 ngantos pambubaranipun kekaisaran punika ing taun 1918, satunggalipun kakuasaan ingkang sapunika nyangkup wewengkon Austria, Hongaria, Bosnia, Hezegovina, Kroasia, Républik Ceko, Slowakia, Slovenia, lan sepalih Italia, Montenegro, Polandia, Rumania, Serbia, lan Ukraina.[2] Panjenenganipun punika pandheganipun Wangsa Habsburg antawisipun taun 1922 lan 2007, lan ing wekdal ingkang sami dados pretender mahkota Habsburg.[2] Minangka puta pungkasan saking palakraminipun Charles I saking Austria, Kaisar Austria lan Raja Hongaria ingkang pungkasan, kanthi garwanipun ingkang asma Zita dari Bourbon-Parma, Otto dipunlairaken ing urutan kaping tiga pewaris mahkota, lan amargi ramanipun dados tetunggulipun takhta ing taun 1916, Otto dipundadosaken pewaris mahkota ingkang salajengipun.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (en)Otto von Hapsburg, a Would-Be Monarch, Dies at 98 dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  2. ^ a b c (en)Habsburg: Last heir to Austro-Hungarian empire dies dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Otto von Habsburg ing Wikimedia Commons.

(en)Habsburg: Last heir to Austro-Hungarian empire dies