Otto von Habsburg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Otto von Habsburg
Pangeran Makutha Ostenrik, Honggari, Kroasia lan Bohemia
Otto von Habsburg Belvedere 1998 c.JPG
Otto von Habsburg (1998)
Kepala Wangsa Habsburg
Panjenengan1 April 1922 – 1 Januari 2007
LeluhurCharles I saking Ostenrik
PanerusKarl von Habsburg
Lair(1912-Cithakan:NOMORBULAN-20)20 Novèmber 1912
Reichenau an der Rax, Ostenrik-Honggari
Surud4 Juli 2011(2011-07-04) (umur 98)
Pöcking, Jerman
GariniPutri Regina saking Saxe-Meiningen (1951–2010)
PutraAndrea von Habsburg
Monika von Habsburg
Michaela von Habsburg
Gabriela von Habsburg
Walburga von Habsburg
Karl von Habsburg
Georg von Habsburg
WangsaWangsa Habsburg-Lorraine
BapaCharles I saking Ostenrik
IbuZita saking Bourbon-Parma
Tapak tangan

Otto von Habsburg saking Austria, asma resminipun awit 1919 inggih punika Otto Habsburg-Lothringen.[1] Otto naté manggèn ing Austria, nanging sampun boten malih amargi ing taun 1918 an dados warga nagari ing pinten-pinten nagari, asma resminipun inggih punika Otto van Hansburg, asma lairipun: Franz Joseph Otto Robert Maria Anton Karl Max Heinrich Sixtus Xavier Felix Renatus Ludwig Gaetan Pius Ignatius lair 20 Novèmber 1912 – pati 4 Juli 2011 ing umur 98 taun ugi dipunmangertosi gadhah asma kraton inggih punika Adipati Agung Otto dari Ostenrik inggih punika pangeran makutha ingkang pungkasan saking praja Austria-Hongaria awit taun 1916 ngantos pambubaranipun kakaisaran punika ing taun 1918, satunggalipun kakaisaran ingkang sapunika dados wewengkon Austria, Hongaria, Bosnia, Hezegovina, Kroasia, Républik Ceko, Slowakia, Slovénia, lan sepalih Italia, Montenegro, Polandia, Rumania, Serbia, lan Ukraina.[2] Panjenenganipun punika pandheganipun Wangsa Habsburg antawisipun taun 1922 lan 2007, lan ing wekdal ingkang sami dados Putra Makutha Habsburg.[2]Minangka puta pungkasan saking palakraminipun Karl I saking Austria, Kaisar Austria lan Raja Hongaria ingkang pungkasan, saking garwanipun ingkang asma Zita saking Bourbon-Parma, Otto dipunlairaken ing urutan kaping tiga dados ahli waris makutha, lan amargi ramanipun dados tetunggulipun keprabon ing taun 1916, Otto dipundadosaken pewaris makutha ingkang salajengipun.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Otto von Hapsburg, a Would-Be Monarch, Dies at 98 dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  2. a b c Habsburg: Last heir to Austro-Hungarian empire dies dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Habsburg: Last heir to Austro-Hungarian empire dies