Olahan Karibia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mangu nganggo daging sayuran

Masakan Karibia minangka gabungan saka Afrika, Kreol, Cajun, Amerindian, Eropa, Amerika Latin, India / Asia Selatan, Timur Tengah, lan Tionghoa . Tradhisi kasebut digawe saka macem-macem negara nalika teka ing Karibia. Kajaba iku, pedunung nggawe gaya sing khas ing wilayah kasebut.

Úa sing umum ing masakan paling pulo iku beras, plantains, kacang buncis, singkong, culantro, mrico lonceng, chickpeas, tomat, kentang manis, klapa, lan samubarang macem-macem daging sing lokal dhuwur kaya daging sapi, unggas, daging babi utawa iwak. Bumbu khas kanggo wilayah kasebut yaiku marinade adhedhasar minyak-lan-minyak ijo sing menehi profil rasa sing watake khas Karibia. Bahan kasebut kalebu bawang putih, bawang, mrica bonnet scotch, celery, bawang ijo, lan herbal kayata culantro, mint Meksiko, bawang, marjoram, rosemary, tarragon lan thyme. Bumbu ijo iki digunakake kanggo macem-macem panganan kayata kari, godhok lan daging panggang.

Dhalpurie roti, waluh tarkari, channa lan aloo, lan wedhus kari, saka Trinidad lan Tobago

[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Caribbean Green Seasoning Recipe