Kari wedhus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kambing Kambing Aceh lan Roti Canai

Kari wedhus yaiku salah sawijining jinis olahan kari sing nggunakake daging wedhus minangka bahan baku. Panganan iki asale saka Asia Kidul .[butuh sitiran]Kambing wedhus wis kawentar ing masakan Asia Tenggara lan Indo-Karibia.[butuh sitiran]Ing Asia Tenggara, masakan iki nyebar ing saindenging wilayah Laut Karibia, kalebu diaspora Karibia ing Amerika Utara lan Inggris Raya. Kari utawa kari umume ditemokake ing Indonesia, Malaysia lan Singapura. Ing Indonesia, sajian iki biasane disajikake karo roti canai utawa nasi anget.