Okroshka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Okroshka
Kvass-okroshka.jpg
Okroshka made with kvass
JinisSoup
Panggonan asalRussia
Hawa ajanganCold
Woworan pokokRaw vegetables (cucumbers, spring onions), radishes, boiled potatoes, eggs, meat (beef, veal, sausages, or ham), kvass, sour cream
Buku masakan: Okroshka  Médhia: Okroshka

Okróshka ( Rusia: окро́шка ) yaiku sup sing asale saka Rusia lan bisa uga asale saka wilayah Volga . [1] [2]

Sup klasik yaiku campuran sayuran sing biasane (kayata timun, radishes lan bawang bombay ), kentang rebus, endhog, lan daging sing dimasak kayata daging sapi, daging sapi, sosis, utawa ham karo kvass, yaiku non-alkohol (1,5 % utawa kurang) wedang sing digawe saka roti ireng utawa rye sing difermentasi. Okroshka biasane dihiasi nganggo krim asem ( smetana ). Versi mengko sing pisanan muncul ing jaman Soviet nggunakake kefir entheng, asem, cuka, utawa banyu mineral tinimbang kvass.

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. William Pokhlyobkin about okroshka (in Russian)
  2. "Okroshka". Bridgetomoscow (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-10-03.