Okara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Okara (soybean pulp).jpg

Okara, bubur kedhelé, utawa ampas tahu ya iku bubur sing kasusun saka bagéan kedhele sing ora larut sing tetep sawisé kacang kedelai sing disaring ing produksi susu kedhele lan tahu . Umume werna putih utawa kuning. Iki minangka bagéan saka masakan tradisional Jepang, Korea, lan China . Wiwit abad kaping 20, wis digunakake ing masakan vegetarian ing negara-negara Kulon.

Iki diarani dòuzhā utawa dòufuzhā ing basa Cina, okara ing basa Jepang, lan biji utawa kongbiji ing basa Korea .Okara minangka serat kedele paling tuwa saka telung jinis dhasar. Loro liyane yaiku dedak kedele (kulit kedelai sing digiling alus) lan serat kotiledon/isolat (serat sing isih ana sawise nggawe protein kedhele terisolasi, uga disebut "isolat protein kedelai").