Ocelot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ocelot
Ocelot 01.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Carnivora
Famili: Felidae
Génus: Leopardus
Spésies: L. pardalis
Jeneng binomial
Leopardus pardalis
(Linnaeus, 1758)
Ocelot area.png
Panyebaran Ocelot

Ocelot (/ ɒsəlɒt /; Leopardus pardalis) ya iku salah sawijining jinis karnivora kang kaya kucing. Dawane 70–90 cm. Dhuwure kira-kira 6 kaki (2 meter). Duwe jeneng ilmiyah Leopardus Pardalis. Habitate ana ing Amerika Lor, Amerika Tengah, Amerika Kidul, lan Mexico. Ocelot uga diarani macan tutul cilik.

Ocelot iku meh mirip karo kucing dhomestik. Wulune kaya Jaguar lan tau dianggep minangka kéwan sing berharga banget. Kamangka, biyèn akèh ocelot kang dipateni kanggo dijupuk wulune. Kucing iki diklompokake ing spesies terancam punah saka taun 1972 nganti tekan taun 1996. Saiki, ocelot dianggep kéwan sing mrihatinake déning 2008 Daftar Merah IUCN.