Nusa éndah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/Cithakan:Taxonomy/Mussaenda|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}} |machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}} |machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}
Nusa éndah
Mussaenda pubescens (Buddha's Lamp).jpg
Klasifikasi ngèlmiah e
Unrecognized taxon (fix): Mussaenda
Spésies: Template:Taxonomy/MussaendaM. pubescens
Jeneng binomial
Mussaenda pubescens
Dryand
Kembang Nusa éndah

Nusa éndah duwé jeneng élmiyah Mussaenda pubescens ya iku tetuwuhan ngembang saka kulawarga Rubiaceae. Ing basa Indonésia, tetuwuhan iki sinebut kanthi jeneng Nusa indah. Tetanduran perdhu taunan iki dhuwuré 1-2 mèter lan cawangé akèh. Godhongé tunggal selang-seling ngrambut alus sing dawané 5-8 cm lan ambané 3-5 cm. Kembangé majemuk awujud payung  utawa trompèt lan wernané kuning. Wohé wuni dawa. Biasané  kembang iki ditandur dadi kembang hias ing pekarangan.

Piguna[besut | besut sumber]

Tetuwuhan Nusa éndah

Godhong Nusa indah bisa nambani lara disentri, mèncrèt, lan keracunan panganan.[1] Carané ya iku godhongé didheplok lan diperes banyuné. Banyu iki banjur diombé.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Nuris Nuraini, Dini (2014). Aneka Daun Berkhasiat Untuk Obat. Yogyakarta: Gava Media. k. 33. ISBN 978-602-7869-42-4.