Nur Mohd Azriyn Ayub

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nur Mohd Azriyn Ayub
Katerangan pribadi
Jeneng jangkepMohd Azriyn Ayub, Nur Azriyn Ayub, Azriyn Ayub
NagaraBendera_Malaysia Malaysia
Lair (1993-07-19) 19 Juli 1993 (umur 27)
Malésia, Malaysia
Tangan sing dipigunakakéTengen
PalatihCheah Soon Kit
Federasi Badminton Donya (BWF)
Urut dhuwur dhéwé30 (09 Juni 2019)
Urut saiki42 (29 Fèbruari 2020)

Nur Mohd Azriyn Ayub yaiku salah sawijining pamain badminton aguna kang asalé saka Malésia. Dhèwèké lair ing surya ping 19 wulan Juli taun 1993 utawa saiki wis ngancik umur 26 taun duwé peparab werna telu yaiku Mohd Azriyn Ayub, Nur Azriyn Ayub, lan Azriyn Ayub.[1] Azriyn Ayub yaiku pamain badminton ing nomer tunggal putra, gandha campuran, lan gandha putra selawasé kariré kapétung duwé setatistik menang ping 115 ing sakabèhé nomer, saiki mapan ing rangking nomer 42 kanggo nomer gandha putra, rangking nomer 1401 kanggo gandha campuran, lan rangking nomer 53 kanggo gandha campuran.[2]

Karir[besut | besut sumber]

Malaysia Masters 2019[besut | besut sumber]

Ing turnamèn Malaysia Masters 2019 Azryin Ayub lan mitrané Mohamad Arif Abdul Latif kudu ngliwati babak kuwalifikasi kanggo bisa mlebu ing puteran final Malysia Masters lumawan sesulih saka Taiwan yaiku Lin Chia Yu/Yang Ming-Tse, nanging Ayub/Arif kanthi ora dinuga malah kalah. Tetandhingan kang diadani ing Axiata Aréna, Kuala Lumpur, Malésia kasebut lumaku kanthi dramatis jalaran Ayub/Arif mung kudu ngantukaké sepoin tambahan kanggo nglolosaké kaloroné. Nalika iku ing sèt katelu sejatiné Ayub/Arif wis unggul 4 poin ing angka 18-20, nanging malah ing poin-poin ringkih kasebut gandha saka Taiwan bisa malik kahanan kanthi borong 4 poin terus-terusan nganti sekor 22-20. Kamangka Ayub/Arif manawa dideleng saka rangking donya luwih dhuwur tinimbang mungsuhe yaiku rangking 39 lan 58 donya.[3]

Indonésia Masters Super 100[besut | besut sumber]

Turnamèn Indonésia Masters Super 100 kang diadani ing GOR Kèn Arok, Malang uga dièloni déning Ayub/Arif, malah dhèwèké bisa maju tumeka babak prapat final. Ing turnamèn kasebut Ayub/Arif dijagokaké ing nomer papat lan bakal ngadhepi gandha Cina yaiku Ou Xuan Yi/Zhang Nan kang sadurungé ngendheg jangkah pamain gandha Indonésia Akbar Bintang Cahyono/Moh Reza Pahlevi Isfahani.[4]

India Open 2019[besut | besut sumber]

Gandha putra Malésia Ayub/Arif kasil mlangkah menyang babak prowolu final senadyan sinambi ngempet lara jalaran bubar kacilakan. Ayub/Arif ngalahaké gandha Indhia ing babak sepisan kang dimainaké ing Stadhion Fort Siri, New Dèlhi. Ayub/Arif menang gampang mungsuh Harinder Malik/Pankaj Nathani kanthi sekor 21-10, 21-8. Kamenangan kasebut diantukaké kanthi susah payah jalaran Ayub isih nandang tatu ing sapérangan awaké kaya ta jaja, driji, lan praupan kang isih ana abuhé.[5]

Mitra[besut | besut sumber]

Sadawané karir Azriyn Ayub wis naté jajal main ing telung nomer badminon yaiku tunggal putra, gandha campuran (XD), lan gandha putra (MD).

Gandha Campuran[besut | besut sumber]

Gandha Putra[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. People Pill, Admin. "Pawongan Nur Mohd Azryn Ayub (Saka Basa Inggris)". People Pill. Retrieved 2020-02-28.
  2. BWF, Admin. "Pamain Nur Mohd Azriyn Ayub (Saka Basa Inggris)". BWF Badminton. Retrieved 2020-02-28.
  3. Wicaksono, Bayu Adi (2020-07-01). "Tetandhingan Nelangsa ing Kuwalifikasi Malesia Masters Kurban Pamaine Dhewe (Saka Basa Indonesia)". Viva. Retrieved 2020-02-28.
  4. Tegar, Bimo (2019-03-10). "Pawarta Internasional Yuzu Indonesia Masters Zhang Nan Gandha Putra Indonesia Tansah Apik Maine (Saka Basa Indonesia)". Djarum Badminton. Retrieved 2020-02-28.
  5. Yuniardi, Nestri (2019-03-28). "Indhia Open 2019 Ngempet Rasa Lara Sawise Kacilakan Gandha Putra Malesia Kasil Lolos menyang Babak Kaloro". Bola Sport. Retrieved 2020-02-28.
  6. BWF, Admin (2020-02-25). "Riwayat Rangking Nur Mohd Azriyn Ayub Mitra Ng Qi Xuan (Saka Basa Inggris)". BWF Badminton. Retrieved 2020-02-29.
  7. BWF, Admin (2009-10-15). "Riwayat Rangking Nur Mohd Azriyn Ayub Mitra Sonia Cheah (Saka Basa Inggris)". BWF Badminton. Retrieved 2020-02-29.
  8. BWF, Admin (2018-08-30). "Riwayat Rangking Nur Mohd Azriyn Ayub Mitra Devi Tika Permatasari (Saka Basa Inggris)". BWF Badminton. Retrieved 2020-02-29.
  9. BWF, Admin (2019-02-12). "Riwayat Rangking Nur Mohd Azriyn Ayub Mitra Lim Peiy Yee (Saka Basa Inggris)". BWF Badminton. Retrieved 2020-02-29.
  10. BWF, Admin (2020-01-21). "Riwayat Rangking Nur Mohd Azriyn Ayub Mitra Wong Tien Ci (Saka Basa Inggris)". BWF Badminton. Retrieved 2020-02-29.
  11. BWF, Admin (2012-06-21). "Riwayat Rangking Nur Moha Azriyn Ayub Mitra Goh Giap Chin (Saka Basa Inggris)". BWF Badminton. Retrieved 2020-02-29.
  12. BWF, Admin (2016-05-19). "Riwayat Rangking Nur Mohd Azriyn Ayub Mitra Muhammad Hafifi Hashim (Saka Basa Inggris)". BWF Badminton. Retrieved 2020-02-29.
  13. BWF, Admin (2020-02-25). "Riwayat Rangking Nur Mohd Azriyn Ayub Mitra Low Juan Shen (Saka Basa Inggris)". BWF Badminton. Retrieved 2020-02-29.
  14. BWF, Admin (2016-10-20). "Riwayat Rangking Nur Mohd Azriyn Ayub Mitra Ahmad Maziri Mazlan (Saka Basa Inggris)". BWF Badminton. Retrieved 2020-02-29.
  15. BWF, Admin (2019-06-09). "Riwayat Rangking Nur Mohd Azriyn Ayub Mitra Mohammad Arif Abdul Latif (Saka Basa Inggris)". BWF Badminton. Retrieved 2020-02-29.
  16. BWF, Admin (2017-10-12). "Riwayat Rangking Nur Mohd Azriyn Ayub Mitra Jangdish Singh (Saka Basa Inggris)". BWF Badminton. Retrieved 2020-02-29.
  17. BWF, Admin (2012-06-21). "Riwayat Rangking Nur Mohd Azriyn Ayub Mitra Song Joo Ven (Saka Basa Inggris)". BWF Badminton. Retrieved 2020-02-29.
  18. BWF, Admin (2018-03-15). "Riwayat Rangking Nur Mohd Azriyn Ayub Mitra Zi Heng Ooi (Saka Basa Inggris)". BWF Badminton. Retrieved 2020-02-29.