Nokogiri (pustaka)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Nokogiri
Nokogiri (software) logo.png
PerancangAaron Patterson, Mike Dalessio
PangembangAaron Patterson, Mike Dalessio, Yoko Harada, Timothy Elliott, John Shahid, Akinori MUSHA
Rilis pisanan30 Oktober 2008 (2008-10-30), 5212 dina kepungkur
Versi rilis terbaru1.13.9 / Oktober 18, 2022; 3 wulan kapungkur (2022-10-18)[1]
Sistem operasiLinux, FreeBSD, OpenBSD, Windows, macOS
PlatformLintas platform
BasaRuby, Java
JenisParser
LisènsiLisènsi MIT[2]

Nokogiri yaiku pustaka piranti alus sumber binuka kanggo marser HTML lan XML ing basa pamrograman Ruby.[3][4][5][6] Nokogiri gumantung karo libxml2 lan libxslt kanggo nyepakaké fungsionalitasé.[7]

Pustaka iki minangka salah sijining gem Ruby kang paling akèh diundhuh. Nokogiri wis diundhuh luwih ping 400 yuta saka répositori rubygems.org.[8]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Releases - sparklemotion/nokogiri". Dibukak ing 29 Oktober 2022 – lumantar GitHub.
  2. "LICENSE". Github. Dibukak ing 5 Sèptèmber 2019.
  3. Peter Cooper (20 Juli 2009). Beginning Ruby: From Novice to Professional. Apress. kc. 528–529. ISBN 978-1-4302-2363-4. Dibukak ing 15 Mèi 2011.
  4. Chad Pytel; Tammer Saleh (9 Novèmber 2010). Rails AntiPatterns: Best Practice Ruby on Rails Refactoring. Addison-Wesley. kc. 199. ISBN 978-0-321-60481-1. Dibukak ing 15 Mèi 2011.
  5. Mark Watson (2009). Scripting Intelligence: Web 3.0 Information, Gathering and Processing. Springer. kc. 22. ISBN 978-1-4302-2351-1. Dibukak ing 15 Mèi 2011.
  6. Sparklemotion, Team. "Tutorials - Nokogiri 鋸". www.nokogiri.org. Dibukak ing 4 Fèbruari 2016.
  7. "Nokogiri (README.md)". Dibukak ing 22 November 2018 – lumantar GitHub.
  8. "nokogiri". RubyGems. Dibukak ing 21 Sèptèmber 2021.

Pranala njaba[besut | besut sumber]