Menyang kontèn

Nini Didi Thowok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Nini Didi Thowok

Didik Nini Thowok ingkang gadhah asma lair Didik Hadiprayitno, lair ing Yogyakarta, 13 November 1954. Piyambakipun inggih punika seniman ingkang gadhah basis kasenian jogèd, lan misuwur amargi gadhah jogèd kalih rupa, inggih punika jogèd ingkang ngelajengaken kalih karakter rai kanthi ngagem topeng ing ngajeng lan wingking.

Karir Didi Nini Thowok[besut | besut sumber]

Piyambakipun dados ketua LPK Jogèd NatyaLakshita Yogyakarta dados seniman kesenian jogèd lan nawakaken kombinasi saé jogèd tradhisional, jogèd modern, lan jogèd komedi. Jogèd punika dipunpundhut saking jogèd-jogèd Sunda, Cirebon, Bali, lan Jawa. Sapanunggalipun punika piyambakipun dados ketua Didik Nini Thowok Foundation lan Didik Nini Thowok Entertainment ingkang sampun mlebet ing donya jogèd wiwit alit, lan naté ngamen ing Malioboro, inggih punika kawasan kreativitas seniman ing Yogyakarta.[1] Piyambakipun inggih punika dhosèn ing ASTI Yogyakarta punika gadhah asma lair sapanunggilipun Didik Hadiprayitno inggih punika tiyang katurunan saking Tionghoa gadhah asma China Kwee Tjoaen Lian. Piyambakipun dados guru Tata Rias ing Akademi Kesejahteraan Kulawarga (AKK) Yogyakarta.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. selebriti.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 10 September 2011)
  2. hiburan.kompasiana.com[pranala mati permanèn](dipuntingali tanggal 10 September 2011)