Nikosia Lor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nikosia Lor
  • Kuzey Lefkoşa  (Turki)
Βόρεια Λευκωσία (Yunani)
Ibu kutha
Saka dhuwur nganti ngisor, kiwa nganti tengen: Gerbang Kyrenia lan Lapangan İnönü, Mesjid Selimiye (bekas Katedral St. Sophia), wilayah bersajarah Samanbahçe, Büyük Han, Bedesten, Sarayönü lan Kawasan Venesia, pusat hiburan Dereboyu, Sekolah Kedokteran Wetan Cedhak, bagean saka bentang alam Nikosia Lor ing wengi
Saka dhuwur nganti ngisor, kiwa nganti tengen: Gerbang Kyrenia lan Lapangan İnönü, Mesjid Selimiye (bekas Katedral St. Sophia), wilayah bersajarah Samanbahçe, Büyük Han, Bedesten, Sarayönü lan Kawasan Venesia, pusat hiburan Dereboyu, Sekolah Kedokteran Wetan Cedhak, bagean saka bentang alam Nikosia Lor ing wengi
Official seal of Nikosia Lor
Lambang
Peparab: "Kutha sing Mambu Melati"
ing Turki: "Yasemin Kokulu Şeher"
"Kutha" ing basa Turki Siprus: "Şeher"[1]
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 501: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Cyprus" nor "Template:Location map Cyprus" exists.Lokasi ing Siprus
Koordhinat: 35°10′37″N 33°21′48″E / 35.177011°N 33.36324°E / 35.177011; 33.36324Koordhinat: 35°10′37″N 33°21′48″E / 35.177011°N 33.36324°E / 35.177011; 33.36324
NagaraRepublik Siprus (diakui secara internasional)
Diperintah deningSiprus Lor
(mmung diakui dening Turki)
Distrik SiprusNikosia
Distrik Siprus LorLefkoşa
Pamaréntahan
 • WalikuthaMehmet Harmancı (TDP)
Laladan[2]
 • Ibu kutha92,8 km2 (358 sq mi)
 • Métro165,2 km2 (638 sq mi)
Cacah warga (2011)[3]
 • Ibu kutha61.378
 • Pepadhet66/km2 (170/sq mi)
 • Métro82.539
Zona wektuEET (UTC+2)
 • Usum panas (DST)EEST (UTC+3)
Situs wèbNicosia Turkish Municipality

Nikosia Lor (Basa Turki: Kuzey Lefkoşa [kuˈzej lefˈkoʃa]; Grikenlan: Βόρεια Λευκωσία) yaiku ibukutha lan kutha paling gedhe saka nagara de facto Republik Turki Siprus Lor. Kutha kasebut menika bagean lor saka kutha Nikosia sing kebagi lan diperintah dening Munisipalitas Turki Nikosia. Ing 2011, Nikosia Lor nduweni populasi 61.378 lan wilayah metropolitan kanthi populasi 82.539.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Lament-Türkü Tradition in Cyprus" (PDF). Çukurova Üniversity. Dibukak ing 4 January 2015.
  2. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng spd1
  3. KKTC 2011 Nüfus ve Konut Sayımı [TRNC 2011 Population and Housing Census] (PDF), TRNC State Planning Organization, 6 August 2013, p. 16, diarsip saka sing asli (PDF) ing 6 November 2013, dibukak ing 1 March 2014

Pranala jaba[besut | besut sumber]