Ni Kuang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ni Kuang
Ni Kuang 2007.jpg
Ni Kuang di Hong Kong Shue Yan University, November 2007

Lair 30 Mèi 1935 (umur 80)
Pakaryan Novelis
Penulis Naskah
Genre Sastra Wuxia
Fiksi ilmiah

Ni Kuang (倪匡) yaiku sawijing penulis novel silat lan aktor[1] saka Cina.[2] Lair ing Shanghai 30 September 1935[3] lan ngalih ana Hongkong ing tahun 1957.[1] Ing taun kang padha dheweke uga gawe novel kang wiwitan yaiku kanthi irah-irahan Buried Alive lan ing taun candhake mulai nulis novel ngenani Wuxia.[1] Ing taun 1962 dheweke anyar-anyaran nulis ngenani fiksi ilmiah.[1] Senajan kelairan Shanghai, penulis iki berbasis ing Hongkong kanggo kabeh karyane.[1]

Saliyane novel, Ni Kuang uga nulis prosa, esai , naskah film lan kritik politik.[1] Dheweke kasil gawe 300 novel lan 400 naskah film kanthi rekor penulisan 4.500 karakter saben jame.[1] Dheweke tau njabat minangka ketua Perkumpulan Penulis Hongkong.[1]

Cathetan suku[sunting | Owah sumber]

  1. ^ a b c d e f g h Ni Kuang, HKMDB. Diundhuh tanggal 25 Mei 2010.
  2. ^ Zhao, Zhangzheng(赵长征). (2007). Wenxue Zhuanye Hanyu Jiaocheng (文学专业汉语教程). Beijing: Peking University Press (北京大学出版社). Hal. 19-21
  3. ^ Ni Kuang, Hongkong Cinemagic. Diundhuh 25 Mei 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ni_Kuang&oldid=946302"