Ni Kuang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ni Kuang
Ni Kuang 2007.jpg
Ni Kuang di Hong Kong Shue Yan University, November 2007
Pakarya Novelis
Penulis Naskah
Gènre Wuxia
Fiksi ilmiah

Ni Kuang (倪匡) ya iku sawijing penulis novèl silat lan aktor[1] saka Cina.[2] Lair ing Shanghai 30 September 1935[3] lan ngalih ana Hongkong ing taun 1957.[1] Ing taun kang padha dhèwèké uga gawé novèl kang wiwitan ya iku kanthi irah-irahan Buried Alive lan ing taun candhaké mulai nulis novèl ngenani Wuxia.[1] Ing taun 1962 dhèwèké anyar-anyaran nulis ngenani fiksi ilmiah.[1] Sanajan kelairan Shanghai, penulis iki berbasis ing Hongkong kanggo kabèh karyane.[1]

Saliyané novèl, Ni Kuang uga nulis prosa, esai , naskah filem lan kritik pulitik.[1] Dhèwèké kasil gawé 300 novèl lan 400 naskah filem kanthi rekor penulisan 4.500 karakter saben jame.[1] Dhèwèké tau njabat minangka ketua Perkumpulan Penulis Hongkong.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h Ni Kuang, HKMDB. Diundhuh tanggal 25 Mèi 2010.
  2. ^ Zhao, Zhangzheng(赵长征). (2007). Wenxue Zhuanye Hanyu Jiaocheng (文学专业汉语教程). Beijing: Peking University Press (北京大学出版社). Hal. 19-21
  3. ^ Ni Kuang, Hongkong Cinemagic. Diundhuh 25 Mèi 2010.