Nexon Co. Ltd.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nexon Co. Ltd.
Public[1][2][3]
Kadagangaké minangkaTYO: 3659
IndhustriPengembang permainan dan penerbit
Diyasa1994
Seoul, Koréa Kidul
Kantor gedhéTokyo, Jepang[4] Global Offices
Seoul, Koréa Kidul
El Segundo, California, AS
Luxembourg City, Luxembourg
Wong kunci
Seung Woo Choi (CEO)[5]


Daniel S. Kim (Nexon America Inc. CEO)[5]
Min Seo (Nexon Koréa Corp. CEO)[5]
Sungjin Kim (Nexon Europe S.A.R.L CEO)[5]


Owen Mahoney (CFO)[5]
Olèh-olèhanIncrease 87.61 billion JPY

Increase 1.27 trillion KRW
Increase 1.12 billion USD
Increase 851.77 million EUR

Increase 714.51 million GBP
Increase 38.25 billion JPY

Increase 552.39 billion KRW
Increase 492.86 million USD
Increase 371.85 million EUR

Increase 311.93 million GBP
Increase 25.76 billion JPY

Increase 371.95 billion KRW
Increase 331.87 million USD
Increase 250.39 million EUR

Increase 210.04 million GBP
Cacah karyawan
3,200 (Sept. 2011)[6]
Anak kumpeniNexon Mobile Corp.

Nexon Networks Corp.
Nexon Communications Co. Ltd.
Nextoric Corp.
Neople Inc.
Nexonova Corp.
EXC Games Corp.
NDoors Inc.
GameHi Co. Ltd.
Nclipse Corp.
Copersons Corp.
Qbious Co. Ltd.
Quad Dimensions Co. Ltd.
Lexian Software Development Co. Ltd.

Fantage Inc.
Sana jaringanhttp://company.nexon.co.jp/ http://company.nexon.com/

Nexon (Koréa: 넥슨) Co. Ltd. (TYO: 3659) ya iku pangembang lan panerbit video game Koréa Kidul. Diadegake ing Seoul taun 1994, markas Nexon saiki dumunung ing Tokyo, Jepang.[4]

Sajarah[besut | besut sumber]

Nexon Co. Ltd. diadegaké ing Koréa ing wulan Dhésèmber 1994 kanthi irah-irahan pisanan, Nexus: The Kingdom of the Winds, taun 1996.[7][8] Maneka irah-irahan dirilis kaya ta Dark Ages: Online Roleplaying, Elemental Saga, QuizQuiz, KartRider, Elancia, dan Shattered Galaxy;[9] beberapa di antaranya dikelola olèh sebuah perusahaan spin-off dari Nexon, Kru Interactive.[10] Pada 2003, Nexon ngembangake MapleStory ing Koréa, kang candhaké dadi irah-irahan kang paling sukses.[9] Dolanan iki dilokalisasi ing pirang-pirang panggonan kaya ta Jepang, Cina, Taiwan, Thailand, Singapura, Amérika Utara, Éropah, Brasil, lan Vietnam.[11]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. http://venturebeat.com/2011/12/13/online-gaming-giant-nexon-set-to-go-public-in-1-17b-ipo/
  2. Kachi, Hiroyuki; Ho, Prudence (December 15, 2011). "IPOs Struggle in Asia". The Wall Street Journal.
  3. Nathan Layne and Isabel Reynolds (December 5, 2011). "Zynga rival Nexon's Tokyo IPO set at $1.2 billion". Yahoo! News. Diarsip saka sing asli ing December 6, 2011. Dibukak ing December 6, 2011.
  4. a b Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Japan Based
  5. a b c d e "Nexon News". Nexon Co. Ltd. February 14, 2012. Diarsip saka sing asli (PDF) ing February 26, 2012. Dibukak ing February 26, 2012.
  6. http://www.japantimes.co.jp/text/nb20111215a8.html
  7. "Nexon About Us: World Best and First part 1". Nexon Koréa Corporation. Diarsip saka sing asli ing June 28, 2011. Dibukak ing June 28, 2011.
  8. "Nexon About Us: World Best and First part 2". Nexon Koréa Corporation. Diarsip saka sing asli ing June 28, 2011. Dibukak ing June 28, 2011.
  9. a b "Nexon Holdings history". KoreanGameWatch.com. Diarsip saka sing asli ing October 5, 2011. Dibukak ing October 5, 2011.
  10. "Kru Interactive Profile". Kru Interactive. Diarsip saka sing asli ing September 30, 2011. Dibukak ing June 28, 2011.
  11. "Maplestory". Nexon Koréa Corporation. Diarsip saka sing asli ing June 28, 2011. Dibukak ing June 28, 2011.

Pranala njaba[besut | besut sumber]