Nedha wengi dina panuwun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

[1]

Ham glazed madu
Angsa panggang
Turduckenhen, kuarter kanggo nuduhake lapisan ing njero

Pusat Thanksgiving kontemporer ing Amerika Serikat lan ing Kanada yaiku nedha bengi Thanksgiving, panganan sing umume, umume dipentingake karo kalkun panggang sing gedhe. Thanksgiving bisa dadi acara mangan paling gedhe ing Amerika Serikat sing diukur kanthi penjualan eceran panganan lan omben-omben [2] lan perkiraan asupan panganan individu. [3] Wong asring ngonsumsi udakara telu utawa patang ewu kalori sajrone nedha bengi.

Bahan-bahan sajian kajaba kalkun kadhang disajikake ing nedha bengi Thanksgiving, uga ing sandhinge kalkun utawa minangka bahan utama. Baked ham disajikake ing Thanksgiving ing pirang-pirang rumah tangga. [4] Angsa utawa bebek panggang, panganan sing dadi panganan utama ing nedha bengi Natal sadurunge digusur, saiki kadhang disajikake kanggo ngganteni kalkun Thanksgiving. [5] Italia-Amerika bisa uga nyedhiyakake kapon minangka kursus utama kanggo panganan Thanksgiving. [6] Pengungsi Irish bisa duwe rib Perdana saka daging sapi minangka pusate sing wiwit daging sapi ing Irlandia bebarengan rarity; kulawarga bakal ngirit dhuwit kanggo panganan iki kanggo maknane makarya lan pangarep-arep sing anyar.

Tofurky sing diiseni
Piring Thanksgiving Vegan

Ing pucuk sawetara liyane, vegetarian utawa vegan bisa milih tahu, gluten gandum utawa basis lentil kayata tofurky, [7] utawa nyedhiyakake panganan adhedhasar sayuran kayata squash boneka sing asring dianggep sisi. [8] Menu vegetarian kanggo Thanksgiving diwiwiti paling ora nganti tekan taun 1897, nalika dirembug dening klub Vegetarian Universitas Chicago. [9]

Rasa Bobbie, Thanksgiving taun kepungkur ing sub Delaware saka Capriotti

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Stuff the Bird, Not Yourself: How to Deal with the 3,000 Calorie Holiday Meal". Calorie Control Council. November 15, 2015. Dibukak ing 2020-11-28.
  2. "What Are Americans Stuffing Their Shopping Carts With for Thanksgiving?". Nielsen. November 16, 2017. Dibukak ing 17 December 2020.
  3. Huen, Eustacia (Nov 30, 2016). "America's 10 Most Fattening Holidays". Forbes. Dibukak ing 17 December 2020.
  4. Lyons, Charlotte (2004). "Date With a Dish: Turkey Alternatives For Thanksgiving". Ebony. 60 (1): 142–150. Dibukak ing 19 December 2020.
  5. Smith, Andrew F. (May 1, 2007). The Oxford Companion to American Food and Drink. Oxford University Press. Dibukak ing 19 December 2020.
  6. Melillo, Judith Lipuma (April 26, 2019). 66 South Clinton Street: Recipes and Memories of Growing up Italian. Bloomington, IN. Dibukak ing 19 December 2020.
  7. Lehmkuhl, Vance (July 1, 2016). V for Veg: The Best of Philly’s Vegan Food Column. Sullivan Street Press. Dibukak ing 19 December 2020.
  8. Lund, Laurel (2003). "Giving Thanks for the Journey". Vegetarian Times (November). p. 6. Dibukak ing 19 December 2020.
  9. "Menu of the Vegetarians". Chicago Tribune. Chicago, Illinois. 21 November 1897. p. 46. Dibukak ing 19 December 2020.