Banyak liar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Angsa greylag ( Anser anser ).

A Banyak (geese jamak) yaiku salah sawijining jinis manuk saka manéka waterfowl spesies ing kulawarga Anatidae . Klompok iki kalebu genera Anser (angsa abu-abu lan angsa putih) lan Branta (angsa ireng). Sawetara manuk liyane, umume ana gandhengane karo shelducks, duwe "angsa" minangka bagean saka jenenge. Anggota kulawarga Anatidae sing luwih cedhak yaiku swan, sing umume luwih gedhe tinimbang angsa, lan bebek, sing luwih cilik.

Angsa salju ing Quebec, Kanada
Angsa Tionghoa, jinis angsa angsa

Pranala njaba[besut | besut sumber]