Gluten gandum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Seitan
Seitan Platter (4139727246).jpg
Slices of roasted seitan
Panggonan asalChina
Olah-olahan nasional gegayutan
Woworan pokokWheat gluten
Buku masakan: Seitan  Médhia: Seitan

Gluten gandum minangka panganan sing digawe saka lem, protein utama gandum . Iki digawe kanthi ngumbah adonan tepung gandum nganggo banyu nganti kabeh butiran pati wis dicopot, nganti gluten sing ora larut minangka massa elastis, sing banjur dimasak sadurunge dipangan. [1]

Gluten gandum minangka alternatif panganan dhasar saka kedele kayata tahu, sing kadang digunakake minangka analog daging . Sawetara jinis lem gandum duwe tekstur kenyal utawa lurus sing meh padha karo daging tinimbang pengganti liyane. Gluten gandum asring digunakake tinimbang daging ing masakan Asia, vegetarian, Buddha, lan makrobiotik . Bebek mock minangka umume digunakake kanggo lem gandum.

Gluten gandum goreng kalengan ("bebek mock vegetarian"), produk saka Taiwan
Seitan goreng

Referensi[besut | besut sumber]

  1. How to make your Gluten at home. 2 January 2007.