Naomi Campbell

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Naomi Campbell
Naomi Campbell Cannes cropped.jpg
Campbell 2011
Lair (1970-05-22) 22 Mèi 1970 (umur 47)[1]
Streatham, London, England
Ètnis British Jamaican
Pakaryan Model, actress, singer, writer, designer
Dhuwur 5 ft 9 in (1.75 m)[2]

Naomi Elaine Campbell (lair 22 Mèi 1970; umur 47 taun) ya iku supermodel, pemeran, penyanyi, lan pengarang Inggris, Kariré ning dunya model diawali awit dhèwèké ning umur 15 taun, lan ning sasi April taun 1986 dhèwèké dadi cover majalah model dunya, majalah model kang jenengé Elle lan nyusul ning sasi Augustus taun 1988, Naomi uga tampil ning cover majalah model saka Prancis, majalah kasebut jenengé French Vogue.[3]

Dhèwèké iku super model lan artis multi talenta mantan pacaré petinju Mike Tyson.[3] Dhèwèké tau tampil ora nganggo kelambi ning majalah Playboy lan pose kanthi karo adegan lesbian bebarengan karo penyanyi pop kang jenengé Madonna.[3] Babagan soal pribadiné, dhèwèké tau njalin gayutan karo priya kang nyambut gawené uga ning dunya hiburan.[3] kaya ta aktor Robert De Niro, petinju Mike Tyson.[3] Uga pangusaha nightclub Robert Good, aktor Luca Orlandini, Flavio Briatore, basis grup musik U2, Adam Clayton.[3]

Nganti saiki dhèwèké esih sibuk dadi model, lan mulai nyoba ning dunya musik.[4] Taun 2010, dhèwèké olih kapercayann kanggo mameraké koleksiné Marc Jacobs kanggo Luis Vuitton.[4] Ora namung iku, dhèwèké uga mbuka toko ning pusat permbelanjaan Westfield, Shepherd's Bush.[4] Kasil saka panghasilan tokoné mau disumbangaké maring yayasan kang diduweni déning Naomi, yayasan kang jenengé Fashion For Relief.[4] Toko kang jenengé Shepherd's Bush mau ngedol produké Vivienne Westwood Gold.[4] Ora namung mbuka toko ning Westfield, dhèwèké uga bakal mbuka cabang ning Jepang.[4] Dhèwèké anduweni niyat kanggo dadi penyanyi lan model nganti ora ana kang gelem nganggo jasané.[4]

Filmografi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Fashion Model Directory – Naomi Campbell". FashionModelDirectory.com. Dijupuk 07-05-2011.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. ^ Dobson, Roger (11-03-2007). "World's most beautiful couple and the figures to prove it". The Independent (Independent Print Limited). ISSN 0951-9467. Dijupuk 07-05-2011.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  3. ^ a b c d e f biografi Naomi Campbell dipununduh tanggal 27 Juli 2011
  4. ^ a b c d e f g berita Naomi Campbell dipununduh tanggal 27 Juli 2011