My Week with Marilyn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
My Week with Marilyn
250px
Poster film My Week with Marilyn
Disutradarani Simon Curtis
Diprodhuseri David Parfitt
Harvey Weinstein
Diskénariyoni Adrian Hodges
Adhedhasar The Prince, The Showgirl and Me dan My Week with Marilyn
déning Colin Clark
Dibintangi Michelle Williams
Kenneth Branagh
Eddie Redmayne
Emma Watson
Judi Dench
Dimusiki Conrad Pope
Alexandre Desplat
(Marilyn's Theme)
Sinématografi Ben Smithard
Dibesut déning Adam Recht
Perusahaan
prodhuksi
The Weinstein Company
BBC Films
LipSync Productions
Trademark Films
Dibabar déning Entertainment Film Distributors
The Weinstein Company
Tanggal metu
  • 9 Oktober 2011 (2011-10-09) (Festival Film New York)
  • 23 Novèmber 2011 (2011-11-23) (terbatas di Amerika Serikat)
  • 23 Dhésèmber 2011 (2011-12-23) (secara luas di Amerika Serikat)
  • 25 Novèmber 2011 (2011-11-25) (Britania Raya)
Suwéné
99 menit[1]
Nagara Britania Raya
Amerika Serikat[2]
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $10 juta[3]
Kalarisan $35.057.696[4]

My Week with Marilyn nggih punika sesirah filem biografi sandhiwara saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Simon Curtis. Ingkang ngayahi minangka juru damel film nggih punika David Parfitt lan Harvey Weinstein. Skénario kaserat déning Adrian Hodges, adhedhasar saking buku The Prince, The Showgirl and Me laan My Week with Marilyn pakaryanipun Colin Clark. Tanggel jawab musik kapasrahaken dhumateng Conrad Pope sesarengan Alexandre Desplat. Sinematografi dipuncakaken déning Ben Smithard. Wonéné pambesutan filem kalampahaken déning Adam Recht. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun Michelle Williams, Kenneth Branagh, Eddie Redmayne, Emma Watson lan Judi Dench.

Filem My Week with Marilyn katepangaken kaping pisanipun nalika adicara Festival Film New York surya 9 Oktober 2011. Salajengipun kababar ing Britania Raya surya 25 November 2011.[5] Filem kababar wonte Amérikah Sarékat ing surya 23 November 2011 kanthi winatesan, lajeng surya 23 Desember 2011 kababar langkung wiyar.[6] Filem punika nampèni pangalembana saking para juru kritik.[7][8]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Box office[besut | besut sumber]

Filem My Week with Marilyn kasil ngempalaken arta dumugi $14.600.347 saking pamirsa Am[8] rika Lèr, lan $20.457.349 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung $35.057.696, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pendamelan, nggih punika $10 yuta.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "My Week with Marilyn (15)". British Board of Film Classification. November 15, 2011. Dijupuk September 25, 2013. 
  2. "My Week with Marilyn (2011)". LUMIERE. Dijupuk December 13, 2017. 
  3. Kaufman, Amy (November 24, 2011). "Movie Projector: 'Breaking Dawn' to devour three new family films". Los Angeles Times. Tribune Company. Dijupuk November 24, 2011. 
  4. a b "My Week with Marilyn (2011)". Box Office Mojo. Dijupuk October 3, 2015. 
  5. Pulver, Andrew (August 5, 2011). "My Week With Marilyn to premiere at New York film festival". The Guardian. Dijupuk March 10, 2018. 
  6. Gritten, David (November 5, 2011). "My Week with Marilyn: the true story". The Daily Telegraph. Dijupuk March 10, 2018. 
  7. "My Week with Marilyn (2011)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 7, 2018. 
  8. a b "My Week with Marilyn reviews". Metacritic. Dijupuk February 7, 2018. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]